2013-11-22 19:42:11
Φωτογραφία για Παρασκευή, 22 Νοεμβρίου 2013 16:27 Κουρουμπλής: Ο υπουργός Υγείας να καταθέσει στη Βουλή τα εξώδικα που τον πίεζαν για αύξηση σε τιμές φαρμάκων
Από Χριστίνα Χατζηπαλαμουτζή - YGEIA360.GR

Αίτηση κατάθεσης εγγράφων (ΑΚΕ) κατέθεσε στη Βουλή κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Παναγιώτης Κουρουμπλής, σχετικά με την αύξηση της τιμής 265 πρωτοτύπων φαρμάκων.

Σύμφωνα με τον κ. Κουρουμπλή «την Τετάρτη 20/11/2013 κατά τη συζήτηση του Σχεδίου Νόμου του Υπουργείου Υγείας, ο Υπουργός Υγείας από το βήμα της Βουλής δήλωσε ότι του έχουν αποσταλεί εξώδικα με τα οποία του ζητούσαν και του ασκούσαν πιέσεις να προβεί στην αύξηση της τιμής των 265 πρωτοτύπων φαρμάκων. Πιέσεις στις οποίες υπέκυψε, αυξάνοντας τις τιμές των 265 πρωτοτύπων φαρμάκων αδικαιολόγητα και επιφέροντας κόστος 150 εκατομμύρια ευρώ με κερδισμένες τις πολυεθνικές του φαρμάκου και όχι τους ασφαλισμένους, ιδιαίτερα σε μια περίοδο δραματικών ελλείψεων με 3 εκατομμύρια Ελλήνων πολιτών να είναι χωρίς ιατροφαρμακευτική περίθαλψη.»

Κατόπιν των συγκεκριμένων δηλώσεων ο κ. Κουρουμπλής ζητάει από τον Υπουργό Υγείας κ. Άδωνι Γεωργιάδη να καταθέσει στη Βουλή «τα εξώδικα τα οποία έχουν αποσταλεί στον Υπουργείο Υγείας, με τα στοιχεία των αποστολέων, με τα οποία και εζητείτο η αύξηση της τιμής των 265 πρωτοτύπων (ακριβών) φαρμάκων».
medispin
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ