2013-11-22 23:08:07
Φωτογραφία για Διορθώστε τις μικροβλάβες!
Στην καθημερινότητα του σπιτιού έχουμε έλθει πολλές φορές αντιμέτωποι με βλάβες. Άλλες είναι τόσο σημαντικές που δεν μπορούμε να τα βγάλουμε πέρα μόνοι μας και χρειαζόμαστε ειδικό. Άλλες, όμως, μπορούμε να τις... διορθώσουμε μόνοι μας, χωρίς να είμαστε ειδικοί, ούτε καν… μερακλήδες στα μαστορέματα. Ενας μικρός οδηγός για μικροβλάβες και πώς μπορούμε να τις αντιμετωπίσουμε άμεσα:

Αυτοκόλλητα

Για να απομακρύνουμε τα αυτοκόλλητα από το δωμάτιο του παιδιού δεν χρειάζεται να… ξύσουμε τον τοίχο. Το μεγαλύτερο μέρος του αυτοκόλλητου το βγάζουμε με το χέρι, τα σημεία που μένουν κολλημένα τα απομακρύνουμε με λίγο καθαρό οινόπνευμα, ή διαλυτικό. Προσέχουμε να μην βάλουμε μεγάλη ποσότητα, για να μην ξεβάψει μαζί και ο τοίχος Βρύση που στάζει

Αν δεν είμαστε υδραυλικοί πρέπει να περιμένουμε έναν, αλλά πώς να ησυχάσουμε με τις σταγόνες που χτυπούν στο νεροχύτη ή τη μπανιέρα με… εκνευριστικό τρόπο; Απλά δένουμε έναν σπάγκο γύρω από την βρύση και τον αφήνουμε ως τον πάτο του νιπτήρα. Οι σταγόνες θα ακολουθούν τον σπάγκο και θα πέφτουν αθόρυβα.


Διορθώστε τις μικροβλάβεςΠάτωμα που τρίζει

Πριν καλέσουμε τον υπεύθυνο του παρκέ για ξήλωμα και επανατοποθέτηση, βάζουμε λίγο ταλκ ανάμεσα στα ξύλα, τα οποία έχουν ξεχωρίσει. Ο θόρυβος θα περιοριστεί αμέσως.

Γρατζουνιές στα έπιπλα

Ο επιπλοποιός μπορεί να περιμένει. Ρίχνουμε στην άκρη ενός φελλού λίγο ελαιόλαδο και τρίβουμε απαλά. Επαναλαμβάνουμε δύο και τρεις φορές, ανά μία ώρα.

Φουσκάλες στην ταπετσαρία

Πολύ συχνό φαινόμενο, ειδικά αν το σπίτι μας είναι παλιό. Για να τις εξαλείψουμε κάνουμε μια μικρή τομή σε σχήμα σταυρού στο κέντρο της φουσκάλας και ρίχνουμε στο εσωτερικό λίγη κόλλα με μία σύριγγα. Στη συνέχεια ενώνουμε τις άκρες και πιέζουμε με δύναμη. Με ένα υγρό σφουγγάρι απομακρύνουμε την κόλλα που έχει γλιστρήσει έξω πριν στεγνώσει.

Σκουριασμένη βίδα

Αν φοβόμαστε ότι μια σκουριασμένη βίδα θα διαλυθεί αν προσπαθήσουμε να την ξεβιδώσουμε, πρέπει να θερμαίνουμε το κεφάλι της με έναν αναπτήρα. Αν βρίσκεται σε σημείο που δεν πρέπει να έλθει σε επαφή με τη φωτιά, θερμαίνουμε καλά τη μύτη του κατσαβιδιού.

Διορθώστε τις μικροβλάβεςΦραγμένη αποχέτευση

Στο εμπόριο κυκλοφορούν, βέβαια, ειδικά προϊόντα για τις αποχετεύσεις, αλλά αν δεν υπάρχει στο σπίτι μας και το σούπερ μάρκετ είναι μακριά μπορούμε να ξεβουλώσουμε τον νεροχύτη με λίγο καυτό ξύδι. Αν, μάλιστα, ρίχνουμε κάθε τόσο λίγο καυτό ξύδι στις αποχετεύσεις δεν θα αντιμετωπίσουμε ποτέ πρόβλημα.

Τρύπα στο λάστιχο

Μια μικρή τρυπούλα στο λάστιχο του ποτίσματος μπορεί να είναι υπεύθυνη για πολλά… ατυχήματα. Πριν σκεφτούμε να το πετάξουμε, τρίβουμε το κατεστραμμένο κομμάτι με λεπτό γυαλόχαρτο και μετά το περνάμε με κόλλα για καουτσούκ. Αφήνουμε να στεγνώσει και περνάμε μετά στο σημείο το οποίο έχει το πρόβλημα, έναν πολύ λεπτό σπάγκο. Στη συνέχεια περνάμε άλλη μία στρώση κόλλας.

Ούπα από τον τοίχο

Σε μόνιμες κατασκευές είναι σύνηθες να απομακρύνουμε εύκολα τις βίδες, αλλά να δυσκολευόμαστε με τα ούπα. Για να τα βγάλουμε βάζουμε μια μεγάλη βίδα μέσα στην τρύπα και στη συνέχεια την τραβάμε με μία πένσα, οπότε θα βγει μαζί και το ούπα.

flowmagazine.gr
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ