2013-11-22 23:45:53
Φωτογραφία για Αρμάνι Μιλάνο-Εφές 77-73
Σε ένα συγκλονιστικό σε εξέλιξη παιχνίδι η Μιλάνο κέρδισε με 77-73 την Εφές και έφτασε τις τέσσερις νίκες στην διοργάνωση. Με αυτή τη νίκη οι Ιταλοί έμειναν μόνοι στην δεύτερη θέση του Β' ομίλου πίσω από την Ρεάλ.

Σε έναν αγώνα που κράτησε αμείωτο το ενδιαφέρον μέχρι την τελευταία στιγμή, η Αρμάνι πήρε το ροζ φύλλο επικρατώντας με 77-73 της Εφές. Οι Ιταλοί για να φτάσουν τις 4 νίκες χρειάστηκε να κάνουν ανατροπή από -14. Κορυφαίος του αγώνα ήταν ο Κιθ Λάνγκφορντ (22π.), ο οποίος παρότι στο πρώτο ημίχρονο δεν έκανε αισθητή την παρουσία του στο δεύτερο ήταν μία ομάδα μόνος του. Ουσιαστικός ήταν και ο Αλεσάντρο Τζεντίλε που σκόραρε 18 πόντους. Από εκεί και πέρα στα αξιοσημείωτα του παιχνιδιού ήταν ότι στο δεύτερο δεκάλεπτο μπήκε τέλος στο σερί εύστοχων βολών που έτρεχε ο Κώστας Βασιλειάδης.

Ο αγώνας

Πριν την έναρξη του αγώνα περιμέναμε ένα ντέρμπι, καθώς και οι δύο ομάδες ήθελαν να μείνουν στο κυνήγι της Ρεάλ αλλά και της δεύτερης θέσης
. Αυτό αποδείχθηκε και εντός παρκέ, καθώς και οι δύο ξεκίνησαν δυναμικά με στόχο να επιβάλουν το ρυθμό τους (7-6 στο 2').  Μέχρι το 5' ήταν κοντά στο σκορ (11-13), όμως σε εκείνο το σημείο πήρε το όπλο του ο Τζαμόντ Γκόρντον, ο οποίος με 8 πόντους έδωσε αέρα στους Τούρκους (13-21 στο 7'). Σάμουελς και Τζεντίλε ανέλαβαν να απαντήσουν για λογαριασμό των Ιταλών ισοφαρίζοντας σε 21-21 (8'). Η πρώτη περίοδος ολοκληρώθηκε με τους φιλοξενούμενους να προηγούνται με 23-21.

Στο δεύτερο δεκάλεπτο οι δύο ομάδες έριξαν το βάρος στην άμυνα και σε συνδυασμό με την αστοχία που είχαν έμεινα για περίπου 3 λεπτά χωρίς πόντο. Από το 25-25 στο 12' χρειάστηκε ένα τρίποντο του Ντραγκίσεβιτς στο 15' για να αλλάξει το σκορ (25-28) και ένα έμμεσο τρίποντο του Χάινς για να ισοφαρίσει (28-28). Η αρνητική είδηση ήταν ότι μπήκε τέλος στο σερί εύστοχων βολών που έτρεχε ο Κώστας Βασιλειάδης. Ο Έλληνας σμολ φόργουορντ 4 λεπτά πριν το τέλος της περιόδου πήγε στην γραμμή της φιλανθρωπίας, όμως έπειτα από 21 εύστοχες βολές που είχε στη διοργάνωση ήρθε η ώρα να δει την μπάλα να μην του κάνει την χάρη. Με μπροστάρηδες επιθετικά τους Ερντέν, Πλάνινιτς και Βασιλειάδη οι φιλοξενούμενοι έκλεισαν το ημίχρονο έχοντας μία διαφορά ασφαλείας (32-41 στο 20').

Δυναμικά επέστρεψε στο παρκέ η Αρμάνι Μιλάνο, η οποία δια χειρός Μέλι και Τζεντίλε κατάφερε να μειώσει σε 36-41 (31'). Η αντίδραση των Ιταλών δεν είχε διάρκεια κι έτσι Γκόρντον, Σαβάνοβιτς και Χόπσον βρήκαν την ευκαιρία να οδηγήσουν επιθετικά τους Τούρκους σε ένα σερί 9-0. Αυτό το ξέσπασμα έστειλε για πρώτη φορά τη διαφορά στο +14 (36-50 στο 24'). Το τρίτο δεκάλεπτο ολοκληρώθηκε με την Εφές να έχει βάλει τις βάσεις για το διπλό (51-62).

Όποιος νόμιζε ότι το παιχνίδι είχε κριθεί, έκανε λάθος. Οι Ιταλοί δεν ήταν διατεθειμένοι να πετάξουν λευκή πετσέτα και μπήκαν στο τέταρτο δεκάλεπτο αποφασισμένοι για την ανατροπή. Ένα σερί 14-0 ήταν αρκετό όχι μόνο να "βάλει και πάλι φωτιά" στον αγώνα αλλά να δώσει και προβάδισμα στους γηπεδούχους (65-62 στο 33'). Η αιφνιδιασμένη Εφές αδυνατούσε να σκοράρει μένοντας για περισσότερο από 4 λεπτά χωρίς πόντο, ενώ στην άμυνα δεν μπορούσε να αντιμετωπίσει τους Μέλι και Λάνγκφορντ. Ο Οκτάι Μαχμούτι κάλεσε εσπευσμένα τάιμ άουτ προσπαθώντας να αφυπνίσει την ομάδα του. 

Δύο τρίποντα από τους Ντραγκίσεβιτς, Βασιλειάδης έδειξαν ότι οι Τούρκοι είχαν επιστρέψει (65-68), όμως ο αγώνας ήταν πλέον ντέρμπι με τις δύο ομάδες να μένουν κοντά στο σκορ (72-71 στο 37'). Οι παίκτες του Μπάνκι είχαν την ψυχολογία με τον μέρος τους, ενώ οι Τούρκοι έκαναν παιδαριώδη λάθη. Στα τελευταία δευτερόλεπτα η Εφές πήγε τον αγώνα στις βολές με τον εξαιρετικό στο δεύτερο ημίχρονο Λάνγκοφρντ να είναι ψύχραιμος (76-71). Στα 15 δευτερόλεπτα ο Γκόρντον δεν κατάφερε να ευστοχήσει σε προσπάθεια δύο πόντων και από τη γραμμή των βολών ο Τζεντίλε έκανε το 77-71, με τον Χόπσον να γράφει το τελικό 77-73

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ