2013-11-23 01:28:05
Φωτογραφία για Κατακόρυφη άνοδος των αιωρούμενων σωματιδίων στο Βόλο
Κατακόρυφη άνοδος των αιωρούμενων σωματιδίων στο πολεοδομικό συγκρότημα από την περασμένη Δευτέρα ως και χθες, όπου οι μέσες ημερήσιες τιμές ξεπερνούν το όριο των 50 μg/m3 και με αυξημένες συγκεντρώσεις να... παρατηρούνται μεταξύ 6 το απόγευμα και 12 τα μεσάνυχτα, όταν επικρατεί άπνοια και υψηλή υγρασία.

Σύμφωνα με τις μετρήσεις για το διάστημα από την περασμένη Παρασκευή 15 Νοεμβρίου μέχρι και χθες, που καταγράφηκαν από το σταθμό παρακολούθησης ατμοσφαιρικής ρύπανσης που είναι εγκατεστημένος εντός του Πολεοδομικού Συγκροτήματος Βόλου, ενώ μέχρι την Κυριακή οι μέσες ημερήσιες τιμές δεν ξεπέρασαν τα 35 50 μg/m3, από τη Δευτέρα μέχρι και χθες έφτασαν από 52 μέχρι και 68 50 μg/m3.

Όπως ανακοίνωσε η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας, αυξημένες συγκεντρώσεις σωματιδίων εμφανίζονται κυρίως τις βραδινές ώρες της ημέρας (από 18.00 μ.μ. έως 24.00 μ.μ.), ιδιαίτερα όταν επικρατούν συνθήκες άπνοιας και υψηλής σχετικής υγρασίας, ενώ τις υπόλοιπες ώρες της ημέρας οι τιμές κυμαίνονται σε χαμηλά επίπεδα. Αυτό οφείλεται, αυτή την εποχή στις καύσεις για τη θέρμανση των κτιρίων και κυρίως στη χρήση του ξύλου ως καυσίμου στα τζάκια και στις σόμπες των κατοικιών.


Η Περιφερειακή Ενότητα Μαγνησίας συστήνει στους πολίτες τον περιορισμό της χρήσης τζακιών και σομπών για τη θέρμανση των κτιρίων, ιδιαίτερα τις ημέρες που επικρατούν συνθήκες άπνοιας και αυξημένης υγρασίας, οι οποίες ευνοούν τη συσσώρευση των ρύπων.

Τέλος, επισημαίνει προς τους πολίτες ότι στα τζάκια, σόμπες και οποιεσδήποτε άλλες εγκαταστάσεις θέρμανσης, απαγορεύεται η καύση συνθετικής ξυλείας (νοβοπάν κλπ), καθώς και υπολειμμάτων επεξεργασμένης ξυλείας που περιέχουν βερνίκια, κόλλες και λοιπές επικίνδυνες ουσίες για τη δημόσια υγεία, καθώς και η χρήση ως καυσίμων, πλαστικών υλικών, ελαστικών, χρησιμοποιημένων ορυκτελαίων και απορριμμάτων, η καύση των οποίων εκλύει και άλλες ουσίες επικίνδυνες για τη δημόσια υγεία.

magnesianews.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ