2013-11-23 07:19:06
Φωτογραφία για Υγεία: Αναποτελεσματικές θεραπείες για την ημικρανία
Όταν προσπαθούμε να αντιμετωπίσουμε έναν ενοχλητικό πονοκέφαλο, ορισμένες τακτικές μπορούν να αποδειχθούν εντελώς περιττές.

Για το λόγο αυτό, ερευνητές από την Αμερικανική Κοινότητα για τον Πονοκέφαλο (AHS) ανέλυσαν τα δεδομένα από 100 παλαιότερες κλινικές δοκιμές και δημιούργησαν μια λίστα με τις θεραπείες που αποδεικνύονται αναποτελεσματικές.

Τα δεδομένα αφορούσαν στις προτεινόμενες θεραπείες από γιατρούς. Πολλές στρατηγικές αντιμετώπισης αποδείχθηκε τελικά πως κάνουν περισσότερο κακό παρά καλό στους ασθενείς.

Οι ερευνητές απέρριψαν τη νευρολογική απεικόνιση και τη μακρόχρονη χρήση αναλγητικών. Επίσης, για τους ασθενείς με χρόνια ημικρανία παρατηρήθηκε πως η υπολογιστική τομογραφία (CT) έχει σαν αποτέλεσμα την απορρόφηση επικίνδυνης ακτινοβολίας χωρίς να επιφέρει πάντα τα επιθυμητά αποτελέσματα, ενώ τα συνταγογραφούμενα και μη φάρμακα μπορεί να επιδεινώσουν τα συμπτώματα και να οδηγήσουν στον εθισμό.


Η Κοινότητα προτείνει τα παρακάτω στους θεράποντες ιατρούς:

- Δεν πρέπει να εφαρμόζεται νευρολογική απεικόνιση σε ασθενείς με ημικρανίες

- Δεν πρέπει να πραγματοποιείται υπολογιστική τομογραφία όταν υπάρχει δυνατότητα να εφαρμοστεί μαγνητική τομογραφία

- Δεν πρέπει να προτείνεται χειρουργική επέμβαση για απενεργοποίηση του παράγοντα που πυροδοτεί την ημικρανία αν δεν έχει προηγηθεί κλινική δοκιμή.

- Δεν πρέπει να χορηγούνται οπιοειδή στους ασθενείς που αντιμετωπίζουν συχνούς πονοκεφάλους

- Δεν πρέπει να προτείνονται ισχυρά αναλγητικά για συχνή και μακρόχρονη χρήση

Η λίστα της Κοινότητας δημοσιεύεται στο επιστημονικό περιοδικό Headache.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ