2013-11-23 09:11:08
Φωτογραφία για Aμαλιάδα: «Πράσινο φως» για πετρέλαιο στα σχολεία
Η κατανομή χρηματικού ποσού 29.000 ευρώ για την κάλυψη λειτουργικών δαπανών των σχολικών μονάδων ήταν το βασικό θέμα το οποίο συζήτησε το μεσημέρι της Τετάρτης η Σχολική Επιτροπή Πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, υπό την προεδρία του κ. Δημήτρη Παναγιωτάρα.

Εκ του παραπάνω χρηματικού ποσού, οι 20.000 ευρώ θα διατεθούν στις σχολικές μονάδες για την προμήθεια πετρελαίου θέρμανσης, προκειμένου να καλυφθούν σε πρώτη φάση οι ανάγκες μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου και για το νέο έτος θα ακολουθήσει νέα κατανομή.

Ο κ. Παναγιωτάρας μιλώντας στο patrisnews.com διαβεβαίωσε ότι τα χρήματα που κατανεμήθηκαν χθες επαρκούν για την προμήθεια πετρελαίου, ενώ αυτό που επεσήμανε στους διευθυντές των σχολικών μονάδων, είναι ότι όπου παραστεί ανάγκη, όποιο σχολείο χρειαστεί χρήματα για την κάλυψη λειτουργικών αναγκών, θα έχει δίπλα του την Σχολική Επιτροπή.

Μελέτη για επισκευή και συντήρηση


Στο μεταξύ, είναι σε εξέλιξη η εκπόνηση μελέτης για την επισκευή και συντήρηση των σχολικών μονάδων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης δήμου Ήλιδας, με προϋπολογισμό 120.000 ευρώ και αναμένεται να ολοκληρωθεί μέχρι το τέλος Δεκεμβρίου, προκειμένου να δημοπρατηθεί το συντομότερο δυνατό και να ξεκινήσουν οι εργασίες.

Ήδη, μηχανικοί των τεχνικών υπηρεσιών του δήμου Ήλιδας, διενεργούν αυτοψία στα σχολεία και καταγράφουν τις ανάγκες, ενώ έχει αποσταλεί και σχετικό έγγραφο στις σχολικές μονάδες για καταγραφή των προβλημάτων.

Πάντως, αυτό που ξεκαθάρισε ο κ. Παναγιωτάρας, είναι ότι θα προταχθούν οι παρεμβάσεις που αφορούν στην ασφάλεια και την υγεία των μαθητών.

Στο μεταξύ, κατά τη διάρκεια της χθεσινής συνεδρίασης έγινε και η αποδοχή και κατανομή του χρηματικού ποσού για τους σχολικούς τροχονόμους για το σχολικό έτος 2012-2013 και αναμένεται να εξοφληθούν για τους μήνες, Ιανουάριο, Φεβρουάριο, Μάρτιο, Απρίλιο, Μάιο και Ιούνιο.

Επίσης, ελήφθη απόφαση για την προκήρυξη διαγωνισμού για την εκμετάλλευση του σχολικού κυλικείου του 2ου δημοτικού σχολείου Αμαλιάδας και συγκροτήθηκε η επιτροπή για τη διενέργεια του διαγωνισμού.

Μαρία Καραμπάτση-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ