2013-11-23 10:00:04
Φωτογραφία για Γιατί οι παχουλοί τρώνε περισσότερα γλυκά!
Η παχυσαρκία μπορεί να αλλάξει ριζικά το πώς αντιλαμβανόμαστε τις γεύσεις, μεταβάλλοντας τον τρόπο με τον οποίο η γλώσσα μας αντιδρά στις διαφορετικές τροφές.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Μπάφαλο, διαπίστωσαν μετά από έρευνες σε ποντίκια που ήταν υπέρβαρα ότι παρουσίαζαν μειωμένη ικανότητα να ανιχνεύσουν τη γλυκιά γεύση.

Συγκεκριμένα, συγκριτικά με τα πιο αδύνατα ποντίκια, τα συγκεκριμένα είχαν λιγότερους γευστικούς θύλακες που ανταποκρίνονταν στη γλυκιά γεύση, ενώ όσοι ανταποκρίθηκαν, αντέδρασαν σχετικά αδύναμα.

«Μελέτες έχουν δείξει ότι η παχυσαρκία μπορεί να οδηγήσει σε μεταβολές στο εγκέφαλο, όπως επίσης και στα νεύρα που ελέγχουν το περιφερειακό σύστημα της γεύσης, ωστόσο κανείς δεν είχε εξετάσει πώς οι θύλακες της γλώσσας αντιδρούν κατά την επαφή τους με την τροφή», ανέφερε η επικεφαλής της μελέτης Κάθριν Μέντλερ, αναπληρωτής καθηγητής Βιολογίας στο Πανεπιστήμιο.

Σύμφωνα με τους ερευνητές, τα συμπεράσματα έχουν μεγάλη σημασία, καθώς η γεύση παίζει καθοριστικό ρόλο στη ρύθμιση της όρεξης και κατ’ επέκταση στο τι τρώμε και σε τι ποσότητα.

Η συγκεκριμένη μελέτη δεν κατάφερε να εντοπίσει το συσχετισμό ανάμεσα στην αύξηση του βάρους και την ικανότητα των ατόμων να εντοπίζουν τη γλυκιά γεύση, ωστόσο παλαιότερη μελέτη έδειξε ότι οι παχύσαρκοι επιζητούν όλο και περισσότερο τις αλμυρές και τις γλυκές τροφές, συγκριτικά με τους πιο λεπτούς, καθώς δεν μπορούν να τις γευτούν.
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ