2013-11-23 15:15:24
Φωτογραφία για Στρες: εντοπίστε το και κάντε το να δουλεύει για σας!
Ζούμε σε μια εποχή όπου όλα αλλάζουν γύρω μας με εκπληκτική ταχύτητα όταν μεγαλώσαμε μαθαίνοντας ότι η σταθερότητα είναι ο κανόνας και τελικά η ίδια η ζωή, μας αποδεικνύει καθημερινά ότι «τα πάντα ρει».

Το αποτέλεσμα είναι ότι ο τόσος γρήγορος τρόπος ζωής, συνοδευόμενος από όλες αυτές τις αλλαγές που βιώνουμε καθημερινά, μας δημιουργεί ένα αίσθημα μόνιμης αγωνίας. H αγωνία αυτή μετατρέπεται σε στρες το οποίο αποδεδειγμένα πλέον μας προκαλεί πολλά ψυχολογικά και σωματικά προβλήματα.

Το στρες όμως είναι αναπόσπαστο στοιχείο της ζωής όλων και δεν απαραίτητα πάντα κάτι κακό. Αντίθετα, κινητοποίησε και βοήθησε τον άνθρωπο να επιβιώσει από την πρώτη ώρα που εμφανίστηκε στη γη. Όσο και να ακούγεται περίεργο το στρες σε μικρές δόσεις μας κάνει καλό γιατί είναι πηγή ενέργειας και δημιουργίας.

Το πρόβλημα, όπως τονίζει στο onMEd.gr η Κοινωνιολόγος Life & Career Coach κυρία Δώρα Φούντα, αρχίζει να εμφανίζεται όταν εγκαθίσταται μόνιμα μέσα μας και προκαλεί δυσκολία στην καθημερινή μας ζωή. Ως εκ τούτου είναι πολύ σημαντικό να ξέρουμε το πως να το διαχειριζόμαστε για να αποφεύγουμε τα χειρότερα στην προσωπική και επαγγελματική πορεία μας.


Η κορυφαία στην έρευνα για την παγκόσμια υγεία Μayo Clinic η οποία απασχολεί περισσότερους από 3.800 ειδικούς επιστήμονες στο χώρο της υγείας καθώς και 50,900 ιατρικό προσωπικό, προτείνει τις παρακάτω χρήσιμες συμβουλές για τη διαχείριση του στρες.

· Εντοπίστε την πηγή του στρες σας, τι ακριβώς είναι εκείνο που σας ενοχλεί γιατί πως να αντιμετωπίσουμε ένα πρόβλημα όταν δεν ξέρουμε ποιο είναι?

· Όταν εντοπίσετε τι ακριβώς σας προκαλεί στρες, καλό είναι να εξετάσετε τις σκέψεις σας για να καταλάβετε τι μπορείτε να κάνετε για αυτά που σας ενοχλούν.

· Επαναξιολογείστε την κατάσταση που σας δημιουργεί αρνητικά συναισθήματα και εντοπίσετε τις σκέψεις εκείνες που διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα.

· Ελέγξτε τις δυσάρεστες σκέψεις και κρατείστε θετική στάση απέναντι στις καταστάσεις. Είναι εύκολο να χάνουμε την αντικειμενικότητα μας όταν είμαστε στρεσαρισμένοι.

· Βάλτε όρια, μάθετε να λέτε όχι και απομακρυνθείτε από εκείνους που σας κριτικάρουν και σας κάνουν να νοιώθετε άσχημα.

· Μιλήστε σε κάποιον που νιώθετε άνετα μαζί του και εμπιστεύεστε. Βγείτε έξω μην κλείνεστε μέσα, μιλήστε για ό,τι σας απασχολεί και ανταλλάξτε απόψεις.

Βεβαίως ο κάθε άνθρωπος διαχειρίζεται τις καταστάσεις με το δικό του μοναδικό τρόπο ανάλογα με τις εμπειρίες του και την προσωπικότητα του. Επιπλέον δεν έχουμε όλοι τις ίδιες δεξιότητες και τους ίδιους μηχανισμούς άμυνας . Όλα όμως είναι θέμα εξάσκησης, τίποτα δεν είναι αδύνατον και τελικά ας σπάσουμε και τα «ταμπού» μας, δεν είναι κακό να ζητάμε βοήθεια όταν νοιώθουμε ότι απλά δεν πάει άλλο…. Εξάλλου το στρες κάνει κακό στην υγεία μας, μόνο όταν εμείς του το επιτρέπουμε!
Πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ