2013-11-23 19:55:04
Φωτογραφία για Εντυπωσιακές εκδηλώσεις για την ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων στην Μυτιλήνη (ΦΩΤΟ,ΒΙΝΤΕΟ)
Εορτάσθηκε προχθές 21-11-13  στο στρατόπεδο της 98 ΑΔΤΕ στη Παγανή Μυτιλήνης, η ημέρα των Ενόπλων Δυνάμεων.

Η εορτή ξεκίνησε με δοξολογία στην Εκκλησία του Αγίου Θεοδώρου στον περίβολο του στρατοπέδου χοροστατούντων των  Σεβασμιότατων Μητροπολιτών Μυτιλήνης και Μηθύμνης κκ. Ιακώβου και Χρυσοστόμου.

Στη συνέχεια τελέσθηκε επιμνημόσυνη δέηση και ακολούθησε κατάθεση στεφάνων.

Παρόντες στο στρατόπεδο χτες ήταν οι Μητροπολίτες Μυτιλήνης και Μηθύμνης, ο Γενικός Γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής Νίκος Ζωίδης, ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο Στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ Μήττας Δημήτρης και ο Αντιδήμαρχος Λέσβου Δημήτριος Μουτζούρης.

Κατά τη διάρκεια της εορτής διαβάστηκε και ο λόγος του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου στον οποίο μεταξύ άλλων αναφέρονται:

«Οι ένοπλες δυνάμεις κατέγραψαν λαμπρές σελίδες ελληνικής ιστορίας και δόξας υπερασπίζοντας τα ιερά και τα όσια της πατρίδας, με περίσσευμα ανδρείας και θάρρους. Η προσφορά τους αυτή είναι διαχρονική»


... «Η κληρονομιά είναι βαριά και ο τιμημένος αυτός αγώνας αποτελεί πηγή σθένους και περηφάνιας, αλλά και δέσμευση για νέες εντατικές προσπάθειες, αποβλέποντας σε αποτελεσματικότερες Ένοπλες Δυνάμεις, ώστε ο Ελληνικός Λαός να αισθάνεται ασφαλής και η διεθνής νομιμότητα την συμβολή μας στην εμπέδωση της ειρήνης και της σταθερότητας. Οι ελληνικές ένοπλες δυνάμεις είναι παρούσες με μια ισχυρή παράσταση σημαίας, σε κάθε γωνιά του πλανήτη, όπου αυτό μας ζητείται και το χρέος το επιβάλλει, συμβάλλοντας στην ενίσχυση του κύρους και της εικόνας της χώρας μας στον κόσμο»

... «Σας διαβεβαιώνω ότι η Ελλάδα παραμένει όρθια και υπερήφανη. Θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο την θέση της στον κόσμο και το κυριότερο, θα αντιμετωπίσει με επιτυχία αυτές τις δύσκολες στιγμές που τραυμάτισαν το κύρος της διεθνώς και αποθάρρυναν την ελληνική κοινωνία». 

Μήνυμα για τον εορτασμό της ημέρας των Ενόπλων Δυνάμεων απέστειλε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κάρολος Παπούλιας, αναφέροντας πως «τιμάμε σήμερα τις Ένοπλες Δυνάμεις της πατρίδας μας που μας προσφέρουν όχι μόνο το συλλογικό αίσθημα ασφάλειας αλλά και ένα σημαντικό κοινωνικό έργο».

«Παρά την κρίση, ούτε το επίπεδο ούτε το ηθικό των ελληνικών Ενόπλων Δυνάμεων τραυματίστηκε και αυτό είναι ένα μήνυμα αισιόδοξο για όλους μας», συμπληρώνει ο κ. Παπούλιας. 

Τέλος, εκφράζει την εκτίμηση και το σεβασμό σε όλες τις γυναίκες και τους άντρες που υπηρετούν στις Ένοπλες Δυνάμεις και σε όλους τους στρατευμένους νέους, μαζί με την ελπίδα του ότι οι θυσίες τους θα πιάσουν τόπο.

Εντυπωσιακή εκδήλωση στο Δημοτικό Θέατρο

O εορτασμός έκλεισε με μικρή δεξίωση στην οποία προσφέρθηκαν καφές και αναψυκτικά ενώ η συνέχεια δόθηκε το απόγευμα στο Δημοτικό θέατρο Μυτιλήνης σε μια εκδήλωση «υπερπαραγωγή» αφιερωμένη στις ένοπλες δυνάμεις.

Στις 6.30 άνοιξαν οι πόρτες του Δημοτικού θεάτρου και πλήθος κόσμου γέμισε τις καρέκλες αυτού.

Στον εξώστη του θεάτρου είχε φωτογραφική έκθεση  με φωτογραφικό υλικό από όλες τις περιόδους του στρατού.

Στην εκδήλωση έγινε ιστορική αναδρομή της εξέλιξης των ενόπλων δυνάμεων με ταυτόχρονη  προβολή οπτικοακουστικού υλικού ενώ ακολούθησε ομιλία από τον καθηγητή κ. Αντωνόπουλο Ιωάννη με θέμα την συμβολή των ενόπλων δυνάμεων στην επίτευξη των εθνικών στόχων – σχέσεις των ενόπλων δυνάμεων με την παιδεία τη θρησκεία και το κράτος.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν εκτός από τους πολλούς βαθμοφόρους στρατιωτικούς ο Περιφερειάρχης Νάσος Γιακαλής, ο Στρατηγός της 98 ΑΔΤΕ Μήττας Δημήτρης και οι Αντιδήμαρχοι Λέσβου Δημήτριος Μουτζούρης και Κώστας Αστυρακάκης.

Στο τέλος της όμορφης εκδήλωσης ακολούθησε βράβευση αυτων που συνέβαλλαν ώστε να πραγματοποιηθεί η εντυπωσιακή εκδήλωση.

Το όλο πρόγραμμα είχε επενδυθεί μουσικά με την στρατιωτική μουσική και τη συμμέτοχη της χορωδίας Νίκος Σκαλκοτας και του κ. Μιχάλη Δυσσου,

Ο κόσμος στο τέλος έδινε συγχαρητήρια για την όμορφη εκδήλωση και αποχωρούσε με δάκρυα στα μάτια για τις αναμνήσεις που προσέφερε αυτή η εκδήλωση.

Όλη ευχήθηκαν και του χρόνου καλύτερη.

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ

Δείτε τα πλάνα που εξασφάλισε το LesvosPost.com από την εκδήλωση

ΠΗΓΗ: http://www.lesvospost.com/2013/11/lp_23.html#.UpDcweJQhKI
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ