2013-11-23 21:42:24
Φωτογραφία για GP Βραζιλίας:Pole για τον Φέτελ υπό καταρρακτώδη βροχή
Ο Σεμπάστιαν Φέτελ θα πάρει εκκίνηση για την 9η συνεχόμενη νίκη του από την pole position. Τρίτος χρόνος για τον Φερνάντο Αλόνσο. Από την 4η θέση θα ξεκινήσει ο Μαρκ Γουέμπερ τον τελευταίο αγώνα του.

Η ασταμάτητη βροχή στο Σάο Πάουλο δημιούργησε λίμνες σε αρκετά σημεία στην πίστα του Ιντερλάγκος, προκαλώντας δε και την καθυστέρηση της έναρξης του Q3.

Ο Σεμπάστιαν Φέτελ αποδείχθηκε άψογος... κολυμβητής και με έναν γρήγορο γύρο για την ένατη pole position φέτος. Θυμίζουμε πως διεκδικεί την ένατη συνεχόμενη νίκη του και την 13η φέτος.

Ο Ρομαίν Γκροζάν (Lotus), ο οποίος... ζέστανε την ατμόσφαιρα στο pitlane, επιλέγοντας να αφήσει τον πρώτο γύρο στο Q3 για να βάλει ενδιάμεσα. Σύντομα τον ακολούθησαν και οι υπόλοιποι.

Ο Γάλλος έκανε καλύτερο χρόνο από τον Μαρκ Γουέμπερ για να απαντήσει ο Φέτελ και να κατεβάσει το χρόνο του οδηγού της Lotus κατά ένα δευτερόλεπτο. Κανένας δεν μπόρεσε να νικήσει το χρόνο του με ένα λεπτό και 26.479 δευτερόλεπτα.


Έξι δέκατα πιο αργός από τον Φέτελ ήταν ο Νίκο Ρόσμπεργκ (Mercedes), χρόνος αρκετός για να του δώσει τη δεύτερη θέση μπροστά από τον Φερνάντο Αλόνσο (Ferrari). Από το Μπαχρέιν έχει να βρεθεί τόσο ψηλά στην εκκίνηση ο Ισπανός, δίπλα του θα βρίσκεται ο Μαρκ Γουέμπερ (Red Bull) στον τελευταίο αγώνα της καριέρας του στη Φόρμουλα 1.

Ο Λιούις Χάμιλτον ήταν 6ος μπροστά από τον Γκροζάν με τους Ντάνιελ Ρικιάρντο (Toro Rosso), Ζαν-Έρικ Βερν (Toro Rosso), Φελίπε Μάσα (Ferrari) και Νίκο Χούλκενμπεργκ (Sauber) να ολοκληρώνουν την πρώτη 10άδα.

Στο δεύτερο αγώνα του με τη Lotus ο Χέικι Κοβαλάινεν δεν μπήκε στο Q3, καθώς τον έβγαλε εκτός Top10 ο Ρικιάρντο. Ο Κοβαλάινεν ήταν 11ος και ακολουθήθηκε από τον Βάλτερι Μπότας (Williams) και τον Σέρχιο Πέρες (McLaren).

Στις μπαριέρες κατέληξε η McLaren του Πέρεθ. Και πάλι ο Μεξικανός που αποχωρεί από το Γουόκινγκ στο τέλος της σεζόν νίκησε φέτος στις κατατακτήριες τον τιμέιτ του, Τζένσον Μπάτον. Στην πίστα που εξασφάλισε τον τίτλο το 2009 ο Μπάτον ήταν μόλις 15ος.

Πηγή:sport24.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ