2013-11-24 12:00:13
Φωτογραφία για Υπογραφή στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια Κληρίδη και συνάντηση με Ελληνική κοινότητα Πρετόρια
Ο Υφυπουργός Εξωτερικών Κυριάκος Γεροντόπουλος, που πραγματοποίησε επίσκεψη στη Νότιο Αφρική, βρέθηκε την Πέμπτη 20 Νοεμβρίου στην πρεσβεία της Κύπρου στην Πρετόρια και υπέγραψε στο βιβλίο συλλυπητηρίων για την απώλεια του πρώην Πρόεδρου της Δημοκρατίας Γλαύκου Κληρίδη.

"Αποτίω φόρο τιμής στον άνθρωπο που οδήγησε την Μεγαλόνησο στην Ευρώπη", έγραψε χαρακτηριστικά ο κ.Υφυπουργός και παράλληλα εξέφρασε και προφορικά τα συλλυπητήρια του στον πρέσβη της Κύπρου στη Νότια Αφρική κ.Πέτρο Νακούζη

Στη συνέχεια ο κ.Γεροντόπουλος επισκέφθηκε την Ελληνική Κοινότητα της Πρετόρια, όπου τον υποδέχθηκαν ο Πρόεδρος Νίκος Ευθυμιάδης με το διοικητικό συμβούλιο, ο πρώην υπεύθυνος του ΣΑΕ στη Νότιο Αφρική Χάρης Γκουβέλης και αρκετοί ομογενείς κάθε ηλικίας. Συζήτησε μαζί τους για αρκετή ώρα και τους ευχαρίστησε για την διαχρονική εντυπωσιακή παρουσία τους σε όλους τους τομείς της κοινωνικής, οικονομικής και πολιτιστικής ζωής στην αφρικανική χώρα
. "Μας συγκινείτε όλους που καταφέρνετε εδώ και δεκαετίες να κρατάτε ζωντανή την ελληνική γλώσσα. Για μένα είναι πολύ σημαντικό που όλοι σας μιλάτε την γλώσσα μας μετά από δυο και τρεις γενιές. Ελπίζω και σας προτρέπω να προσπαθήσετε μαζί με τους δασκάλους που έχτε στις κοινότητες, αυτό να το μεταδώσετε στα παιδιά και τα εγγόνια σας. Να ξέρετε πως στην Ελλάδα είμαστε περήφανοι για την παρουσία σας και όσα έχετε καταφέρει".

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών βρέθηκε στη συνέχεια στον εντυπωσιακό Καθεδρικό Ναό Ευαγγελισμού της Θεοτόκου που βρίσκεται στον ίδιο χώρο και ξεναγήθηκε από τον ιερέα Μιχαήλ Βισβίνη. Εξήρε μάλιστα επ' ευκαιρία την συμβολή της εκκλησίας και την προσφορά της στον ελληνισμό, ιδιαίτερα σε τόσο μακρινές χώρες, αφού αποτελεί τον συνεκτικό ιστό και τον φάρο γύρω από τον οποίο συγκεντρώνονται οι Έλληνες.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ