2013-11-25 13:03:08
Φωτογραφία για Μεγάλη η επιτυχία της συναυλίας Σπανουδάκη στα Πρωτοκλήτεια της Μητροπόλεως Πατρών - Οι θεατές έφτασαν τους 4.500
Μεγάλη ήταν η επιτυχία της συναυλίας του σπουδαίου μουσικοσυνθέτη και λάτρη της Βυζαντινής μουσικής Σταμάτη Σπανουδάκη που δόθηκε χθες Κυριακή 24 Νοεμβρίου 2013 το βράδυ στο Κλειστό Γήπεδο του μπάσκετ του Απόλλωνα, στην Περιβόλα της Πάτρας, στο πλαίσιο των Πρωτοκλητείων 2013 της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών που είναι αφιερωμένα στον Πολιούχο και Προστάτη Άγιο Ανδρέα.

Σύμφωνα με υπολογισμούς των υπευθύνων του γηπέδου της ομάδας του Απόλλωνα, η προσέλευση του κόσμου έφτασε σε πολύ υψηλά επίπεδα, κοντά στους 4.500 θεατές, νούμερο αρκετά υψηλότερο από τις 3.000 που εκτιμούσαν και περίμεναν οι άνθρωποι της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών.

Ο Σταμάτης Σπανουδάκης ήταν από το Σάββατο 23/11 στην Πάτρα, έκανε πρόβα και sound check στον χώρο ώστε όλα να είναι στην εντέλεια, ενώ όπως ανέφερε ο αρχιμανδρίτης π. Αρτέμιος Αργυρόπουλος στο thebest.gr, ο κ. Σπανουδάκης εντυπωσιάστηκε και έμεινε ιδιαίτερα ευχαριστημένος από την συμμετοχή και ολόθερμη ανταπόκριση του Πατρινού κοινού.


Ο Σταμάτης Σπανουδάκης παρουσίασε ένα πρόγραμμα δύο και πλέον ωρών που περιελάμβανε τα κομμάτια του νέου του δίσκου "Χαίρε Θάλασσα μου" που κυκλοφορεί και στα Πατρινά δισκοπωλεία και έχει ήδη αγαπηθεί καθώς και παλαιότερα γνωστά του κομμάτια όπως το "Αλέξανδρε" από την κορυφαία δισκογραφική του δουλειά "Αλέξανδρος, Το παραμύθι της Ανατολής, το όνειρο της Δύσης" καθώς και από τον επίσης εξαιρετικό του δίσκο "Για την Σμύρνη".

Στο σημείο μάλιστα αυτό αναφέρθηκε και στο περιβόητο θέμα του σχολικού βιβλίου που έγραφε περί συνωστισμού στην προκυμαία της Σμύρνης, στα θλιβερά και τραγικά γεγονότα της Μικρασιατικής καταστροφής το 1922.

Από τις ξεχωριστές στιγμές ήταν κι όταν παρουσιάστηκαν αγαπημένα τραγούδια του συνθέτη όπως από την ταινία "Ξαφνικός έρωτας" ή το μουσικό θέμα από τα "Πέτρινα χρόνια" του Π. Βούλγαρη. Τον Σταμάτη Σπανουδάκη που μέχρι και σήμερα Δευτέρα 25/11 ήταν ακόμα εδώ στην Πάτρα, συνόδευσε στην συναυλία, η 14μελής ορχήστρα εγχόρδων «Τάμαλο» και η Παιδική και Μικτή Χορωδία του Σπύρου Λάμπρου.

Ο σεβασμιότατος Μητροπολίτης Πατρών κ.κ. Χρυσόστομος ευχαρίστησε στο τέλος της συναυλίας τον κ. Σπανουδάκη για την ωραία, μελωδική βραδιά που χάρισε πραγματικά αγαλλίαση και μεγάλη ευχαρίστηση και ψυχική ανάταση στο κοινό, σε μία μάλιστα τόσο δύσκολη εποχή όπως είναι αυτή της κρίσης που περνάμε ως λαός και ως χώρα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ισχυρή ήταν και η παρουσία της νεολαίας στη συναυλία (πάνω από 600 παιδιά από τα κατηχητικά σχολεία των ενοριών της Μητροπόλεως Πατρών έδωσαν το παρών) ενώ είχαν έρθει και θεατές από τις γύρω περιοχές.

Συγκεκριμένα όπως ανέφερε στο thebest, ο αρχιμανδρίτης Αρτέμιος Αργυρόπουλος που είχε αναλάβει και την ευθύνη διοργάνωσης της συναυλίας από μέρους της Ιεράς Μητροπόλεως Πατρών, είχε έρθει ένα πούλμαν με ιερείς και κόσμο από το Αίγιο καθώς και θεατές από το Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και το νομό Ηλείας.

Ο κ. Σπανουδάκης που μιλούσε ολοένα προς το κοινό και διακρίθηκε και για την αμεσότητα του, ετοιμάζεται τώρα για να παρουσιάσει την συναυλία του 'Χαίρε Θάλασσα μου" στην Θεσσαλονίκη, στο Συνεδριακό Κέντρο Ι. Βελλίδης, ανήμερα της εορτής του Αγ. Ανδρέα, στις 30 Νοεμβρίου 2013.

Πηγή: thebest
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ