2013-11-25 14:03:06
Φωτογραφία για Στην Αθήνα ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόσεφ Ντολ
Στην ελληνική πρωτεύουσα βρίσκεται ο Πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος Τζόσεφ Ντολ ενόψει της ανάληψης της ευρωπαϊκής προεδρίας, ο οποίος τόνισε ότι... «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μία άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη». Ο Ντολ συναντάνται με τον Πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης, Βαγγέλη Βενιζέλο και με πλήθος βουλευτών.

Παράλληλα, εν όψει της ελληνικής προεδρίας αναμένεται την Τρίτη στην Αθήνα και ο πρόεδρος της Ευρωβουλής Μάρτιν Σουλτς (Σοσιαλδημοκράτες). Ο Σουλτς θα έχει συνάντηση το πρωί της Τρίτης με τον πρωθυπουργό, την οποία θα ακολουθήσει συνέντευξη Τύπου.

Λίγο πριν την άφιξή του στην Αθήνα, ο Ζοζέφ Ντολ του ΕΛΚ τόνισε ότι «η Ελλάδα, αν και αντιμέτωπη με μια άνευ προηγουμένου κρίση, ενεργεί με μεγάλη ευθύνη», λέγοντας: «Εκτιμώ πραγματικά τις προσπάθειες και το θετικό όραμα του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά. Είμαι πεπεισμένος ότι τόσο ο ίδιος, όσο και η κυβέρνησή του θα οδηγήσουν την ΕΕ με την ίδια αποφασιστικότητα και θα προωθήσουν σημαντικά νομοθετικά ζητήματα της Ένωσης».


Αυτό, ανέφερε, «θα είναι επίσης ένα σημάδι ενδυνάμωσης της αυτοπεποίθησης της χώρας, πρώτιστη προτεραιότητα είναι να εξασφαλίσουμε ότι οι πολίτες επιστρέφουν στις δουλειές τους, ότι η Ευρώπη παράγει σταθερή οικονομική ανάπτυξη και ότι το ευρώ είναι ισχυρό».

Η Ελλάδα, τόνισε, «αποτελεί παράδειγμα ευρωπαϊκής αλληλεγγύης και αποδείξαμε ότι η Ευρώπη είναι η λύση. Οι Ευρωπαϊκές μας πολιτικές που στηρίζονται στις αξίες της αλληλεγγύης, του διαλόγου και της συναίνεσης ωφελούν πραγματικά τους Ευρωπαίους πολίτες».

Εκτός από την ηγεσία της κυβέρνησης, ο Ντολ θα συναντηθεί επίσης και με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Κ.Χατζηδάκη, τον υπουργό Διοικητικής Μεταρρύθμισης Κ.Μητσοτάκη, τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη Ν.Δένδια και τον υφυπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων Δ.Κούρκουλα.

Ο πρόεδρος της ΚΟ του ΕΛΚ θα συμμετάσχει επίσης στη συνάντηση της Διάσκεψης των Προέδρων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την ελληνική κυβέρνηση την Τρίτη.
Τα Νέα
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ