2013-11-25 14:47:49
Φωτογραφία για Και καθηγητής επαγγελματικού λυκείου στη σπείρα με τα καλάσνικοφ!
Ο 53χρονος, που είναι καθηγητής σε επαγγελματικό λύκειο της Χαλκιδικής, σύμφωνα με την Αστυνομία, συμμετείχε σε τουλάχιστον μία ληστεία, που έκανε η συμμορία.

Μετά τη σύλληψή του, οι αστυνομικοί σε έρευνες, βρήκαν φυσίγγια, ένα πιστόλι, ένα τίζερ, τρεις κουκούλες και πέντε περούκες.

Η πολυμελής εγκληματική οργάνωση, που έκανε ένοπλες ληστείες στους νομούς της Θεσσαλονίκης και τη Χαλκιδικής,

εξαρθρώθηκε έπειτα από έρευνα αστυνομικών του Τμήματος Εγκλημάτων κατά της Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της Αστυνομίας, έγινε συντονισμένη επιχείρηση, κατά την οποία συνελήφθησαν έξι μέλη της οργάνωσης, τρείς αλλοδαποί και τρεις Έλληνες (δύο άντρες – μία γυναίκα) ηλικίας 23, 26, 32, 24, 53 και 22 ετών αντίστοιχα, μεταξύ των οποίων, ο διευθύνων την οργάνωση (23 ετών) και ο 53χρονος εκπαιδευτικός.

Σε βάρος τους, αλλά και δύο ακόμη συνεργών τους που αναζητούνται, καθώς και 29χρονου Έλληνα, μέλους της οργάνωσης, που είναι ήδη έγκλειστος σε κατάστημα κράτησης, σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για τις κατά περίπτωση κατηγορίες της εγκληματικής οργάνωσης, ληστείας κατά συναυτουργία και κατ’ εξακολούθηση, παράβασης του Νόμου περί όπλων, αντίστασης, απείθειας, διακεκριμένης περίπτωσης φθοράς, απόπειρας βαριάς σωματικής βλάβης και παράβασης Νόμου περί εξαρτησιογόνων ουσιών και λοιπών διατάξεων.

Επιπλέον , όπως διαπιστώθηκε από την αστυνομική έρευνα, ο 23χρονος «αρχηγός» της οργάνωσης, τον Απρίλιο του 2013, απέδρασε από κατάστημα κράτησης της Χώρα και σε βάρος του σχηματίστηκε, επιπλέον, δικογραφία για «Απόδραση κρατουμένου».

Ειδικότερα, όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα οι εννέα κατηγορούμενοι, τουλάχιστον από τα μέσα Ιουλίου 2013, συγκρότησαν και εντάχθηκαν ως μέλη σε εγκληματική οργάνωση, με δομημένη και διαρκή δράση, με σκοπό τις ένοπλες ληστείε.

Στο πλαίσιο της δράσης τους και με διαφορετική σύνθεση, κάθε φορά, τα μέλη της οργάνωσης, έκαναν τέσσερις ληστείες και μία απόπειρα, σε Θεσσαλονίκη και Χαλκιδική, ενώ για την επίτευξη του σκοπού τους κατείχαν οπλισμό, πυροβόλα όπλα και πολεμικά τυφέκια τύπου «Kalashnikov»
.

Πηγή: newsit
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ