2013-11-25 18:15:05
Φωτογραφία για Συνάντηση Σαμαρά - Βενιζέλου την Τρίτη. Βρούτσης: Δεν συζητάμε μείωση μισθών και συντάξεων
Την, Τρίτη, θα πραγματοποιηθεί συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, σύμφωνα με πληροφορίες που επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων.

Την ίδια στιγμή, την εκτίμηση πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, εξέφρασε ο Γιάννης Στουρνάρας.

Μετά τη σύσκεψή του με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, ο υπουργός Οικονομικών τόνισε ότι η λύση θα πρέπει να βρεθεί πριν η Ελλάδα αναλάβει την Προεδρία της ΕΕ, δηλαδή πριν το νέο έτος.

«Θα βρούμε τη λύση, αυτό πρέπει να γίνει» δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Στουρνάρας.

Αποκλείει ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, το ενδεχόμενο μείωσης μισθών και συντάξεων σε ΔΕΚΟ και τράπεζες, κάτι που φέρεται ότι αποτελούσε αίτημα της τρόικας.

Ο κ. Βρούτσης, ο οποίος συμμετείχε σε ευρεία κυβερνητική σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, δήλωσε ότι «ζήτημα μείωσης μισθών και συντάξεων δεν το συζητάμε» επισημαίνοντας πως το υπουργείο Εργασίας με μία σειρά διαρθρωτικών αλλαγών που βρίσκονται στη Βουλή, κλείνει ένα μεγάλο μέρος του δημοσιονομικού κενού και άρα δεν θα χρειαστούν νέες περικοπές.


Ο κ. Βρούτσης εμφανίστηκε σίγουρος πως θα βρεθεί λύση στις διαπραγματεύσεις με την τρόικα, πριν το Eurogroup της 9ης Δεκεμβρίου.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ θα πραγματοποιηθεί αύριο συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην «Εφημερίδα της Κυβερνήσεως» δημοσιεύθηκε η ανακοίνωση του υπουργού Διοικητικής Μεταρρύθμισης για την υλοποίηση της διαδικασίας μετακίνησης των υπαλλήλων, ειδικότητας οδηγών και τεχνικού προσωπικού, του ομώνυμου υπουργείου, υπάλληλοι που έχουν τεθεί σε διαθεσιμότητα λόγω κατάργησης θέσεων.

Όπως αναφέρεται στην εγκύκλιο Μητσοτάκη, οι συγκεκριμένοι υπάλληλοι καλούνται να υποβάλουν στη διεύθυνση Διοικητικού του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης, στο οποίο κατείχαν οργανική ή προσωποπαγή θέση, εντός αποκλειστικής προθεσμίας 15 ημερών από τη δημοσίευση της ανακοίνωσης (μέχρι και την 2/12/2013) αίτηση-υπεύθυνη δήλωση, στην οποία θα δηλώσουν τους φορείς στους οποίους επιθυμούν να μεταταχθούν- μετακινηθούν καθορίζοντας τη σειρά προτίμησης και επίσης τα δικαιολογητικά που απαιτούνται.
πηγή
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ