2013-11-26 07:11:06
Φωτογραφία για Ταϊλάνδη: Διαδηλωτές εισέβαλαν στο υπουργείο Εξωτερικών
Εκατοντάδες διαδηλωτές που ζητούν την αποχώρηση της πρωθυπουργού της Ταϊλάνδης Γινγκλούκ Σιναουάτρα εισέβαλαν με τη βία στο συγκρότημα του υπουργείου Εξωτερικών της χώρας, καταλαμβάνοντας έτσι και δεύτερο υπουργείο, μετά το Οικονομικών, δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο εκπρόσωπος του υπουργείου Εξωτερικών.

Μερικές εκατοντάδες άνθρωποι "έσπασαν τις πόρτες και μπήκαν στο συγκρότημα του υπουργείου Εξωτερικών", διευκρίνισε ο Σεκ Ουαναμέτι, προσθέτοντας ότι οι διαδηλωτές ζήτησαν από τους υπαλλήλους να φύγουν και να μην επιστρέψουν αύριο στις δουλειές τους.

Διαδηλωτές είχαν ήδη καταλάβει νωρίτερα σήμερα το κτίριο του υπουργείου Οικονομικών, σε μια ένδειξη της κλιμάκωσης της πιο σημαντικής κινητοποίησης που σημειώνεται στην πρωτεύουσα της Ταϊλάνδης από την κρίση του 2010.

Πολλές δεκάδες χιλιάδες διαδηλωτές που αντιτίθενται στην πρωθυπουργό Γινγκλούκ Σιναουάτρα και στον αδελφό της, τον εξόριστο πρώην πρωθυπουργό Ταξίν, πραγματοποίησαν σήμερα πορεία με κατεύθυνση περίπου δέκα τοποθεσίες της Μπανγκόκ, έπειτα από εβδομάδες σχεδόν καθημερινών κινητοποιήσεων, οι οποίες προκάλεσαν φόβους για επιδείνωση της κατάστασης σε μια πρωτεύουσα στην οποία σημειώνονται συχνά πολιτικές ταραχές. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ