2013-11-26 08:11:07
Φωτογραφία για Hλεία: Με... ελεημοσύνες λειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ζαχάρως
Τον ρόλο του κράτους υποκαθιστούν πολλές φορές οι πολίτες αφού το ίδιο είναι ανήμπορο να συντηρήσει ακόμα και τις απαραίτητες δομές υγείας. Νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας στηρίζονται σε μεγάλο βαθμό από τους απλούς συνειδητοποιημένους πολίτες που ενισχύουν την προσπάθεια για την παροχή υψηλού επιπέδου ιατρικής φροντίδας μέσω της δωρεάς μηχανημάτων και αναλώσιμων.

Σοβαρές οι ελλείψεις στο Κέντρο Υγείας Ζαχάρως σε τέτοιο βαθμό που ακόμα και ένα απλό περιστατικό είναι δύσκολο να αντιμετωπιστεί. Στις περιπτώσεις μάλιστα των επειγόντων περιστατικών η ανάγκη για την μεταφορά των ασθενών στο πλησιέστερο Νοσοκομείο είναι μεγάλη. Τα πράγματα σ’ αυτό το κομμάτι δυσκολεύουν ακόμα περισσότερο γιατί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας Ζαχάρως δεν μπορεί να υποστηρίξει μηχανικά τον ασθενή.

Μία πολύ σημαντική δωρεά στο Κέντρο Υγείας της Ζαχάρως σχετίζεται με την αγορά ενός αντάπτορα και ενός φανού αναγνώρισης τύπου led
. Η πρωτοβουλία ανήκει στον κ. Θοδωρή Κωνσταντόπουλο, δημότη της Ζαχάρως, εκπρόσωπο τριάντα τρίτεκνων οικογενειών. Τα χρήματα συγκεντρώθηκαν από τις οικογένειες για την δημιουργία Συλλόγου Τριτέκνων που ποτέ όμως δεν συστάθηκε. Έτσι ο κ. Κωνσταντόπουλος, έχοντας χάσει πριν από μερικά χρόνια την μητέρα του που κατά την μεταφορά της με το ασθενοφόρο δεν μπορούσε να υποστηριχθεί μηχανικά, αποφάσισε να προσφέρει τα χρήματα που είχε συγκεντρώσει από τις οικογένειες για την αγορά ενός αντάπτορα.

Η προσθήκη αυτή είναι πολύ σημαντική γιατί το ασθενοφόρο του Κέντρου Υγείας δεν θα απέχει πολύ από μία κινητή μονάδα. Την τοποθέτηση του αντάπτορα και του φανού αναγνώρισης τύπου led ανέλαβε εντελώς δωρεάν ο κ. Θοδωρής Ψωμάς, Ηλεκτρολόγος Αυτοκινήτων που όπως τόνισε θα βρίσκεται πάντα στη διάθεση του Κέντρου Υγείας.

Σε δωρεές έχουν προβεί αρκετοί ευαισθητοποιημένοι ιδιώτες και σύλλογοι. Συγκεκριμένα ο Σύλλογος Περιβαλλοντικής Προστασίας και ο Ποδηλατικός Όμιλος Ζαχάρως πρόσφεραν ένα ποσό για τον ιατρικό εξοπλισμό. Σύμφωνα με τον Γιατρό του Κέντρου Υγείας, κ. Προκόπη Παπαζαφείρη, το πιθανότερο είναι τα συγκεκριμένα χρήματα να διατεθούν για την αγορά ενός καρδιογράφου και ορισμένων αναλώσιμων. Επίσης, η Ποδοσφαιρική Ομάδα «Κόκκινη Θύελλα» Ζαχάρως αγόρασε και πρόσφερε χαρτί καρδιογράφου, στο οποίο έχει έλλειψη το Κέντρο Υγείας γιατί το Νοσοκομείο Πύργου δεν το προμηθεύει.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι τα Κέντρα Υγείας και τα Νοσοκομεία έχουν σημαντικές ελλείψεις ιδίως τα τελευταία χρόνια με την ρευστή οικονομική κατάσταση. Η συνδρομή μας είναι πολύτιμη Γαληνή Τσαρουχά-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ