2013-11-26 09:31:51
Φωτογραφία για «Πίσω από τις συμφωνίες με την τρόικα κρύβεται ένας βρώμικος χορός συμφερόντων»...!!!
Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Για εξυπηρέτηση πολυεθνικών εταιρειών φαρμάκου κατηγορεί ο ΣΥΡΙΖΑ τον υπουργό Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη και τον προειδοποιεί με αποκαλύψεις στη Βουλή.

Αυτό μάλιστα θα υποστηρίξει ο Αλέξης Τσίπρας στη σημερινή συνέντευξη τύπου που θα δώσει για το θέμα των φαρμάκων και σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του newpost θα αναφέρει. 

«Πίσω από τις συμφωνίες κυβέρνησης και τρόικας κρύβεται ένας βρώμικος χορός συμφερόντων, αφού η ελληνική αγορά φαρμάκου ανοίγει διάπλατα τις πόρτες της σε πολυεθνικές –εταιρείες κολοσσούς παραγωγούς γενοσήμων αμφιβόλου ποιότητας.

Η μείωση των τιμών δεν υπηρετεί ένα σχέδιο ανακούφισης της κοινωνίας και βελτίωσης της πρόσβασης όλων των ανθρώπων (και κυρίως των ανασφάλιστων) στα ποιοτικά φάρμακα που χρειάζονται, αλλά την υλοποίηση του μνημονιακού στόχου για 1% του ΑΕΠ δημόσια φαρμακευτική δαπάνη και την απαίτηση της τρόικας για άλωση της ελληνικής αγοράς από μεγάλες πολυεθνικές γενοσήμων ( τύπου TEVA) και ισοπέδωση της ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας που μπορεί να στηρίξει (με κανόνες και έλεγχο από ένα αναβαθμισμένο ΕΟΦ) την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».


Τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ αποφάσισαν να περάσουν σε επικοινωνιακή αντεπίθεση μετά το μπαράζ εμφανίσεων του Άδωνι Γεωργιάδη όπου κατηγορούσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης για διαπλοκή με τους έλληνες φαρμακοβιομηχάνους. Στήριξε μάλιστα την επιχειρηματολογία του στο ότι ο ραδιοφωνικός σταθμός «ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ» που πρόσκεινται στον ΣΥΡΙΖΑ έχει πάρει διαφημιστικό πακέτο από φαρμακευτική εταιρεία.

«Η διαπλοκή για την οποία μιλάει ο Άδωνις Γεωργιάδης είναι τα 3.600 ευρώ που πήρε ο ραδιοσταθμός για δυο μήνες έλεγαν στελέχη του ραδιοσταθμού τονίζοντας ταυτόχρονα ότι στο «ΚΟΚΚΙΝΟ» εργάζονται επαγγελματίες δημοσιογράφοι και παραγωγοί που δεν είναι μέλη του ΣΥΡΙΖΑ και άρα δεν πληρώνονται από το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να δώσει στην δημοσιότητα και ντοκουμέντα για την καταγγελία που κάνει το κόμμα του εις βάρος του Άδωνι Γεωργιάδη και τις σχέσεις του με πολυεθνικές εταιρείες.

«Η μνημονιακή δημοσιονομική δέσμευση για μείωση της φαρμακευτικής δαπάνης στα 2 δισ. ευρώ μεταφράζεται ευθέως σε ραγδαία επιδείνωση της υγείας του μέσου Έλληνα, αυτό είναι ένα πρώτο συμπέρασμα επώδυνο και άμεσα αντιληπτό θα αναφέρει στην συνέντευξη ο Αλέξης Τσίπρας.

Το μόνο που ενδιαφέρει τη μνημονιακή κυβέρνηση είναι να «πιάσει» το μνημονιακό στόχο του 1% του ΑΕΠ δημόσια φαρμακευτική δαπάνη, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις και κυρίως για το ότι το 28% των πολιτών σύμφωνα με μελέτη της ΕΣΔΥ αναγκάζεται να διακόψει τη φαρμακευτική του αγωγή λόγω οικονομικής αδυναμίας, ότι υπάρχουν ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν κάνουν χημειοθεραπεία, ότι υπάρχουν χιλιάδες ανεμβολίαστα παιδιά».

Ακόμα θα τονίσει ότι «είναι ανεπίτρεπτο και εγκληματικό να πέσει η δημόσια φαρμακευτική δαπάνη κάτω από 2 δισ. ( δηλαδή 200ευρώ/άτομο/έτος, ενώ ο μέσος ορος  της ΕΕ είναι 330). Όλη η επιστημονική κοινότητα του χώρου της υγείας προειδοποιεί ότι εάν πέσει η φαρμακευτική δαπάνη κάτω από 2 δισ. θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην αγορά. 

Θα υπάρξουν ελλείψεις φαρμάκων στην ελληνική αγορά λόγω μειώσεων τιμών, τόσο γενοσήμων όσο και πρωτοτύπων γιατί είμαστε χώρα αναφοράς για πολύ μεγάλες αγορές όπως Τουρκία, Βραζιλία, Αργεντινή κτλ. Οπότε προτιμούν οι εταιρείες να αποσύρουν από τη δική μας μικρή αγορά τα φάρμακά τους για να κρατήσουν υψηλότερες τιμές».

Καταλήγοντας αναμένεται να επισημάνει ότι «η μείωση της δημόσιας φαρμακευτικής δαπάνης συνοδεύεται με σημαντική  αύξηση της ιδιωτικής φαρμακευτικής δαπάνης λόγω της αυξημένης συμμετοχής των ασθενών στο κόστος (μεσοσταθμικά από 11,5% έχει φτάσει στο 23,5%), λόγω της αύξησης των μη συνταγογραφούμενων φαρμάκων και της αρνητικής λίστας φαρμάκων που δεν καλύπτει ο ΕΟΠΥΥ, λόγω της διαφοράς που πληρώνει ο ασθενής από τη ασφαλιστική τιμή κλπ.

Με άλλα λόγια οι πολίτες πληρώνουν από την τσέπη τους πολύ περισσότερα για πάρουν τα φάρμακα τους, την ώρα που η κυβέρνηση θριαμβολογεί ότι μειώνει τη δαπάνη. Την ίδια ώρα το 28% των πολιτών (σύμφωνα με πρόσφατη μελέτη) διακόπτει ή τροποποιεί τη φαρμακευτική του αγωγή επειδή δεν μπορεί να πληρώσει το κόστος, υπάρχουν ανασφάλιστοι καρκινοπαθείς που δεν μπορούν να πάρουν τα φάρμακα τους, υπάρχουν ανεμβολίαστα παιδιά ανασφάλιστων γονέων.

Σημειωτέον ότι από 1/1/2014 οι ασθενείς θα πληρώνουν «χαράτσι» 1 ευρώ ανά συνταγή , που είναι μνημονιακή δέσμευση μαζί με το 25ευρω για την εισαγωγή στα νοσοκομεία του ΕΣΥ».

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/297881/pisw-apo-tis-symfwnies-me-thn-troika-krybetai-enas-brwmikos-xoros-symferontwn#ixzz2ljbXSe3N
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ