2013-11-26 12:40:17
Φωτογραφία για ΟΙ ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΓΡΑΜΜΕΣ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΗΝ ΤΡΟΪΚΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΑΜΑΡΑ - ΒΕΝΙΖΕΛΟΥ
Για το απόγευμα είναι προγραμματισμένο το νέο τετ α τετ του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ευάγγελο Βενιζέλο, προκειμένου να οριστικοποιηθούν οι ελληνικές θέσεις εν όψει της επιστροφής της τρόικας στις 2 Δεκεμβρίου.

 Τα βασικά ζητήματα της διαπραγμάτευσης με την τρόικα είναι το δημοσιονομικό κενό του 2014, η απελευθέρωση των πλειστηριασμών, ο Νέος Φόρος Ακινήτων, οι παρεμβάσεις εξοικονόμησης του υπουργείου Εργασίας και η αναδιάρθρωση των αμυντικών βιομηχανιών.

Η κυβέρνηση επιδιώκει να κλείσει τη διαπραγμάτευση μέχρι το τέλος του 2013 και πριν από την επίσημη ανάληψη της προεδρίας του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ε.Ε.

Της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον κ. Βενιζέλο θα προηγηθεί η συνεδρίαση του Συμβουλίου Διοικητικής Μεταρρύθμισης με θέμα την επίτευξη του μνημονιακού στόχου των 4.000 απολύσεων έως το τέλος του έτους.

«Κλειδί» για το γρίφο αποτελεί το μέλλον των Ελληνικών Αμυντικών Συστημάτων (ΕΑΣ), ενώ θα εξεταστεί και η λίστα των υπό κατάργηση ή συγχώνευση οργανισμών του Δημοσίου.

Σε ό,τι αφορά την αναδιάρθρωση των ΕΑΣ, φαίνεται να προκρίνεται η λύση της διατήρησης ενός μόνο εργοστασίου και η απομάκρυνση περίπου 700 εργαζομένων.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ