2013-11-26 16:29:37
Φωτογραφία για ΤΡΟΠΟΛΟΓΙΑ - ''ΑΝΑΣΑ'' ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΦΟΙΤΗΤΕΣ
Ρύθμιση με την οποία θα παρέχεται η δυνατότητα στους φοιτητές όλων των εκπαιδευτικών ιδρυμάτων, να εξεταστούν σε όλα τα μαθήματα που οφείλουν στην εξεταστική περίοδο του Φεβρουαρίου και Ιουνίου 2014, ανεξάρτητα από το εάν αυτά διδάσκονται σε χειμερινό ή εαρινό εξάμηνο, προωθεί το υπουργείο Παιδείας.

Η συγκεκριμένη τροπολογία αναμένεται να ψηφιστεί αύριο Τετάρτη. Πηγές του υπουργείου εκφράζουν την εκτίμηση ότι η ρύθμιση «αφενός θα φέρει πολλούς φοιτητές πιο κοντά στο πτυχίο, αφετέρου θα αμβλύνει τις συνέπειες των κινητοποιήσεων στα Ιδρύματα».

Σε εξέλιξη βρίσκεται στο μεταξύ η συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του πανεπιστημίου Αθηνών. Η πρόταση του προεδρείου του συλλόγου είναι η κήρυξη 24ωρης απεργίας και η συγκρότηση επιτροπής διαλόγου. Μεγάλο μέρος των μελών, ωστόσο, εκφράζει την αντίθεσή του υποστηρίζοντας ότι δεν μπορεί να υπάρξει διάλογος εάν δεν ανασταλεί το μέτρο της διαθεσιμότητας.


Την πραγματοποίηση νέων 24ωρων απεργιών αποφάσισαν από την πλευρά τους οι υπάλληλοι του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου, οι οποίοι  συστήνουν επιτροπή διαλόγου που θα επιδιώξει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

Παράλληλα, σε τετράωρες στάσεις εργασίας (9 π.μ. έως 1 μ.μ.) από αύριο μέχρι και την Παρασκευή αποφάσισαν να προχωρήσουν τέλος οι διοικητικοί υπάλληλοι του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, οι οποίοι δεν εμφανίζονται ικανοποιημένοι από τις προτάσεις του υπουργού Παιδείας.

Την ίδια ώρα, σε εξέλιξη είναι και η συνεδρίαση του συντονιστικού οργάνου των πρυτάνεων, το οποίο στη συνέχεια αναμένεται να έχει συνάντηση με τον υπουργό Παιδείας.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ