2013-11-27 01:21:06
Φωτογραφία για Αναγνώστρια προβληματίζεται για την τύχη του 6ου ΕΠΑΛ Πειραιά
Ένα από τα ιστορικότερα σχολεία του Πειραιά ,το 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά, μετά από σχεδόν 50 χρόνια λειτουργίας, φήμες αναφέρουν πως πρόκειται να κλείσει Το συγκεκριμένο σχολείο ιδρύθηκε το 1959 ως «Ζάννειο Τεχνικό Γυμνάσιο». Το 1961 λειτουργεί ήδη σαν πλήρες εξατάξιο Γυμνάσιο Τεχνικής Κατευθύνσεως με τμήματα Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων στην Ε’ και Στ΄ Τάξη του Γυμνασίου. Στα διδασκόμενα μαθήματα προστίθενται η Μηχανική, η Αντοχή Υλικών, το Μηχανολογικό Σχέδιο και η οργάνωση Εργασίας ενώ παράλληλα εξοπλίζονται τα Εργαστήρια Μηχανολόγων και Ηλεκτρολόγων.

Το 1962 ιδρύεται η δημόσια Μονοτάξια Σχολή Τεχνικών βοηθών εργοδηγών Ηλεκτρολόγων-Μηχανολόγων η οποία και θα λειτουργήσει έως το 1979.

Με την Εκπαιδευτική Μεταρρύθμιση, το 1964, το Ζάννειο Τεχνικό Γυμνάσιο μετεξελίσσεται σε «Ζάννειο Πειραματικό Γυμνάσιο – Λύκειο», ονομασία που κατέχει έως σήμερα. Aρχικά διατηρεί τον τεχνολογικό του χαρακτήρα τον οποίο όμως θα απωλέσει οριστικά το 1982, όταν σταματά η διδασκαλία των τεχνολογικών μαθημάτων.


Το 1970 ιδρύεται Κατώτερη και Μέση Τεχνική Σχολή η οποία αξιοποιεί τις απογευματινές ώρες την εργαστηριακή υποδομή του Ζαννείου η οποία το 1977 μετεξελίσσεται σε Τεχνική Σχολή Νέου Τύπου Μέσης Εκπαίδευσης και εντάσσεται στο ΚΕΤΕ.

Το 1985 μετατρέπεται σε Τεχνική Σχολή και μετονομάζεται σε 2η ΤΕΣ Πειραιά.

Το 1998 μετατρέπεται σε Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο με την ονομασία 6ο ΤΕΕ Πειραιά

Από το 2006 και μέχρι σήμερα μετατρέπεται σε Επαγγελματικό Λύκειο με την ονομασία 6ο ΕΠΑΛ Πειραιά.

Αυτό λοιπόν το ιστορικό σχολείο με το ιδιαίτερο απογευματινό ωράριο λειτουργίας ( 3:30-8:40 μμ) ,από τα ελάχιστα πια στην Ελλάδα σχολεία , εξυπηρέτησε και εξυπηρετεί , χρόνια ολόκληρα, εργαζομένους μαθητές οι οποίοι αδυνατούσαν να παρακολουθήσουν πρωινά αντίστοιχα σχολεία.

Η διάρκεια σπουδών σε αυτό (3 χρόνια )-αφού χαρακτηρίζεται σχολείο Πρωινού τύπου- έδινε και δίνει το δικαίωμα της γρήγορης αποφοίτησης με την απόκτηση Πτυχίου Ειδικότητας και Απολυτηρίου Λυκείου, σε ενήλικους κυρίως μαθητές, (αφού η φοίτηση σε Εσπερινά Επαλ διαρκεί τέσσερα χρόνια).

Αυτό λοιπόν το σημαντικό σχολείο, εξοπλισμένο με τα καλύτερα εργαστήρια , λόγω εσωτερικών προβλημάτων , και κυρίως λόγω της κρίσης , πρόκειται να κλείσει…

Ίσως όμως κάποιοι πριν το αποφασίσουν πρέπει να αναλογιστούν …Οι καθηγητές και οι Διευθυντές έρχονται και παρέρχονται , ένα σχολείο όμως όταν κλείσει ή "συγχωνευτεί" με κάποιο άλλο δεν πρόκειται να λειτουργήσει ποτέ ξανά πια.

Ας προσπαθήσουμε λοιπόν όλοι να διατηρήσουμε αυτό το σχολείο ανοικτό, για το καλό των μαθητών του ,του Πειραιά ,και της εκπαίδευσης .

Γιατί όσο μένουν τα σχολεία ανοικτά υπάρχει ελπίδα …

Αναγνώστρια
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ