2013-11-27 14:07:06
Φωτογραφία για Ακίνητα: Παγκόσμια πρωταθλήτρια η Ελλάδα στην πτώση των τιμών
Ο δείκτης παγκόσμιων τιμών κατοικιών του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου αυξήθηκε στο υψηλότερο επίπεδο από το τέλος του 2008, λόγω... της ενίσχυσης των αγορών οικιστικών ακινήτων από την Τουρκία μέχρι το Χονγκ Κονγκ, μεταδίδει το Bloomberg.

Ο Δείκτης αυξήθηκε στις 127,4 μονάδες το β' τρίμηνο που έληξε στις 30 Ιουνίου, εμφανίζοντας άνοδο για πέμπτο συνεχόμενο τρίμηνο και διαμορφούμενος στο υψηλότερο επίπεδο από το τελευταίο τρίμηνο του 2008, σύμφωνα με τα στοιχεία που δημοσιοποίησε το ΔΝΤ. Όπως αναφέρεται στην σχετική έκθεση, η αγορά κατοικιών ανακάμπτει, «όμως το real estate σε πολλές χώρες παραμένει υπερτιμημένο».

Την μεγαλύτερη άνοδο εμφανίζουν οι τιμές κατοικιών στο Χονγκ Κονγκ (+14,6% το β' τρίμηνο) και ακολουθεί η Ουκρανία (+11,7%), οι Φιλιππίνες (+10%) και η Νέα Ζηλανδία και η Κολομβία (με 8,8% η κάθε μία). Αντιθέτως, την μεγαλύτερη πτώση, περίπου 11%, εμφανίζουν η Ουγγαρία, η Ολλανδία και η Ελλάδα.

Σύμφωνα με τον συγγραφέα της έκθεσης Prakash Loungani, ο οποίος είναι και σύμβουλος του τμήματος ερευνών του ΔΝΤ, η παγκόσμια άνοδος στις τιμές των κατοικιών δεν συνδέεται εξ ολοκλήρου με την ισχυρότερη οικονομική ανάπτυξη ή τις επιδόσεις των assets, αλλά «αντανακλούν επίσης την αίσθηση που έχει ο κόσμος για τα μόνιμα εισοδήματά του».
euro2day.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ