2013-11-27 23:12:07
Φωτογραφία για Δραματικές καταγραφές στο ταξίδι του στην Ανάφη από τον  Τέρενς Κουίκ
Ολοκλήρωσε την επίσκεψή του στην Ανάφη, το ξεχασμένο νησί του Αιγαίου με τους 275 κατοίκους, ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Τέρενς Κουίκ, ο οποίος έχει και τις Κυκλάδες υπό την κοινοβουλευτική του εποπτεία.

«Από τη μια πλευρά ήταν συγκινητικό που σχεδόν όλο το νησί υποδέχθηκε το κλιμάκιο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ. Αλλά από την άλλη πλευρά, είναι έγκλημα κατά της Ελλάδας, η απαξίωση των νησιών από την συγκυβέρνηση του Μνημονίου με τους κατοίκους να περιμένουν μέσα στο χειμώνα, να περάσει κάποιος Βουλευτής για να τους πει ένα καλό λόγο, να τους δώσει υπόσχεση ότι θα αγωνιστεί στο πλευρό τους και να τους τονώσει το ηθικό», δήλωσε ο Τέρενς Κουίκ σε Δημοσιογράφο των ΜΜΕ Σαντορίνης. Και πρόσθεσε:

«Να έρθουν στο νησί Στουρνάρας, Βαρβιτσιώτης και Γεωργιάδης, για να δουν από κοντά, ότι αυτοί οι άνθρωποι, δεν μπορούν ούτε τους νεκρούς τους να θάψουν! Κατέληξε στην Αθήνα η αδελφή του παπά του νησιού και περίμενε μία εβδομάδα το πλοίο της γραμμής για να έρθει η σωρός εδώ στην Ανάφη και να αναπαυθεί η γυναίκα στα χώματα της ιδιαίτερης πατρίδας της! Ντροπή! Φρίκη!»


Ο Τέρενς Κουίκ, μαζί με τους εν δυνάμει Πολιτευτές Κυκλάδων των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ Δημήτρη Ντόλκα και Νίκο Κοντογιώργη, με την άφιξή τους στην Ανάφη, επισκέφθηκαν - συνοδευόμενοι από το Δήμαρχο Ιάκωβο Ρούσσο - το Κέντρο Υγείας για το οποίο οι ΑΝΕΛ έχουν καταθέσει πρόσφατα και σχετική Ερώτηση στη Βουλή.

Εκεί τους περίμενε ιατρός ο οποίος πήρε πριν τρεις μέρες επείγουσα εντολή μετακίνησης από την Κύθνο στην Ανάφη, μόλις ανακοινώθηκε (!!!) το ταξίδι του Βουλευτή Επικρατείας στο νησί!

«Το νησί δεν είχε εβδομάδες ολόκληρες ιατρό! Έφεραν άρον- άρον ένα χειρουργό, ο οποίος θα φύγει ξανά πίσω στην Κύθνο, λίγες μέρες αφού φύγει και το δικό μας κλιμάκιο των ΑΝΕΛ. Η απόλυτη κοροϊδία», σχολίασε ο Τέρενς Κουίκ.

Σημειώνεται ότι το νησί λόγω του μικρού πληθυσμού που έχει, δεν διαθέτει ούτε φαρμακείο και εξυπηρετείται με συνταγογράφηση από εκείνο που υπάρχει μέσα στο Κ.Υ. Αυτό πρακτικά σημαίνει ότι όταν δεν υπάρχει ιατρός, οι κάτοικοι δεν μπορούν να προμηθευτούν ούτε… ασπιρίνη!

Επίσης, ο Τέρενς Κουίκ ανακάλυψε περίεργα παιχνίδια με τη διακομιδή ασθενών από την Ανάφη, σε σχέση με πλωτά μέσα που έρχονται επί πληρωμή από άλλα νησιά, όπως η Ίος ή η Νάξος, όταν ακριβώς απέναντι, στα 15 μίλια απόσταση, υπάρχει η Σαντορίνη της οποίας η Ένωση Λεμβούχων προσφέρει ΔΩΡΕΑΝ νέου τύπου ταχύπλοο σκάφος για μεταφορά στη Θήρα, όπου και υπάρχει δικινητήριο ασθενοφόρο αεροπλάνο του Ιδρύματος Νομικού, που και αυτό προσφέρεται για δωρεάν μετακινήσεις ασθενών προς Αθήνα ή Κρήτη.

Για το θέμα αυτό, ο Τέρενς Κουίκ θα καταθέσει άμεσα Ερώτηση στον Υπουργό Υγείας Άδωνη Γεωργιάδη.

Το δεύτερο μεγάλο ζήτημα που απασχολεί την Ανάφη, είναι η έλλειψη ακτοπλοϊκής συγκοινωνίας και με τη Σαντορίνη (μόνο δύο φορές την εβδομάδα) και με τον Πειραιά (άπαξ της εβδομάδος).

Παρουσία και των τοπικών στελεχών των ΑΝΕΛ με επικεφαλής την Αντωνία Κολυδά, ο Τέρενς Κουίκ συνομίλησε περισσότερο από μία ώρα στην κλειστή αίθουσα εκδηλώσεων με το Δήμαρχο και με τους Αναφιώτες, οι οποίοι περιέγραψαν με τα μελανότερα χρώματα τα προβλήματα της εγκατάλειψής τους, κυρίως τους χειμερινούς μήνες.

Ο Βουλευτής Επικρατείας των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, υποσχέθηκε ότι θα επιστρέψει στην Ανάφη αμέσως μετά τις γιορτές, ελπίζοντας ότι με τις κοινοβουλευτικές του παρεμβάσεις θα έχουν ρυθμιστεί με τον καλύτερο δυνατό τρόπο τα δύο βασικά ζητήματα του ιατρού και του πλοίου.

Ο Τέρενς Κουίκ επέστρεψε στην Αθήνα αργά το μεσημέρι, μέσω Σαντορίνης όπου είχε συνάντηση με το Δήμαρχο Νίκο Ζώρζο , όπως επίσης και με το Λιμενάρχη του νησιού Μάκη Βασαλάκη. Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ