2013-11-28 00:33:07
Φωτογραφία για Μικρή η απορρόφηση κοινοτικών κονδυλίων από τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα
Ενώ είμαστε στην τελευταία χρονιά του Ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, η απορρόφηση των κονδυλίων της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τις ιχθυοκαλλιέργειες στην Ελλάδα, βρίσκεται μόλις στο 27,37%.

Οι καθυστερήσεις αποδίδονται από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή στη γραφειοκρατία των ελληνικών αρχών. Αυτά απαντάει η αρμόδια Επίτροπος για θέματα Αλιείας κ. Μ. Δαμανάκη σε σχετική ερώτηση του ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ κ. Ν. Χουντή.

Πιο συγκεκριμένα, ο Έλληνας ευρωβουλευτής με ερώτησή του, αφού τόνισε ότι ο κλάδος της ιχθυοκαλλιέργειας συμβάλλει με χιλιάδες θέσεις εργασίας στην ελληνική οικονομία, ζήτησε να πληροφορηθεί για την απορροφητικότητα των κονδυλίων, από το ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013, που σχετίζονται με τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας. Ζήτησε επίσης να πληροφορηθεί για τους λόγους των καθυστερήσεων στην απορρόφηση των κονδυλίων, αλλά και για τον αντίστοιχο ρυθμό απορρόφησης της Ισπανίας και Ιταλίας που αποτελούν μαζί με την Ελλάδα τις χώρες με την μεγαλύτερη ανάπτυξη στον τομέα.


Στην απάντησή της η Επίτροπος αρμόδια για θέματα αλιείας κ. Δαμανάκη, αφού τόνισε ότι «το ποσοστό απορρόφησης του ελληνικού Επιχειρησιακού Προγράμματος Αλιείας 2007-2013 στο πλαίσιο του Άξονα Προτεραιότητας 2 (ΑΠ 2) ανέρχεται σε 27,37%», σημείωσε ότι «οι λόγοι στους οποίους οφείλεται η καθυστέρηση στην ενεργοποίηση των προαναφερόμενων μέτρων και στην προκήρυξη της πρόσκλησης για την υποβολή ενδιαφέροντος συνδέονται με τις αρμοδιότητες των ελληνικών αρχών (διοικητικά προβλήματα, καθυστερήσεις στον χωροταξικό σχεδιασμό για τις υδατοκαλλιέργειες, γραφειοκρατία, καθυστερήσεις στην αξιολόγηση των προτάσεων χρηματοδότησης)».

Τέλος, η Επίτροπος απάντησε ότι οι αντίστοιχες απορροφήσεις από την Ιταλία και την Ισπανία, για τον κλάδο της ιχθυοκαλλιέργειας, ανέρχονται σε 41% και 35,91% αντιστοίχως.
agrotypos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΚΑΚΑ ΜΑΝΤΑΤΑ ΓΙΑ ΜΗΤΡΟΓΛΟΥ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ