2013-11-28 01:53:05
Φωτογραφία για Αίγυπτος: Σε πολυετή κάθειρξη καταδικάστηκαν 20 μέλη των Αδελφών Μουσουλμάνων
Δεκατέσσερις γυναίκες, μέλη της οργάνωσης των Αδελφών Μουσουλμάνων από την οποία προέρχεται και ο ανατραπείς πρόεδρος της Αιγύπτου Μοχάμεντ Μόρσι, καταδικάστηκαν σήμερα σε κάθειρξη 11 ετών για συμμετοχή σε "τρομοκρατική οργάνωση", όπως ανέφεραν δικαστικές πηγές.

Μαζί με τις γυναίκες δικάζονταν και έξι άνδρες, φερόμενοι ως ηγετικά στελέχη της Αδελφότητας, στους οποίους επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 15 ετών. Όλοι τους κατηγορούνταν ότι υποκίνησαν τις γυναίκες να αποκλείσουν τους κεντρικούς οδικούς άξονες της Αλεξάνδρειας, της δεύτερης σε μέγεθος πόλης της χώρας, κατά τη διάρκεια των ταραχών που σημειώθηκαν στις 31 Οκτωβρίου, στο περιθώριο μιας διαδήλωσης υπέρ της αποκατάστασης του Μόρσι στην προεδρία της χώρας.

Ο Μόρσι και τα υψηλόβαθμα στελέχη των Αδελφών Μουσουλμάνων έχουν συλληφθεί και προσαχθεί σε δίκη. Περισσότεροι από 2.000 υποστηρικτές του πρώην προέδρου έχουν φυλακιστεί και δεκάδες έχουν ήδη καταδικαστεί, εκ των οποίων τουλάχιστον ένας σε ισόβια κάθειρξη.

Ο Μόρσι ανατράπηκε από τον στρατό και συνελήφθη στις 3 Ιουλίου, μετά τις ογκώδεις διαδηλώσεις που οργανώθηκαν εναντίον της κυβέρνησής του. Έκτοτε, οι νέες αρχές της χώρας υποστηρίζουν ότι βρίσκονται σε "πόλεμο εναντίον της τρομοκρατίας" και καταστέλλουν τις διαδηλώσεις υπέρ του πρώην προέδρου.
capital.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ