2013-11-28 08:36:05
Φωτογραφία για Αιγιάλεια: Ο Εμπορικός Σύλλογος απειλεί με μηνύσεις για τις κατολισθήσεις στην κλειστή Παλαιά Εθνική Οδό
Πρωτοβουλίες εκ μέρους του Δήμου Αιγιαλείας, ώστε να επιλυθεί άμεσα το πρόβλημα που δημιουργείται τους τελευταίους μήνες με τις κατολισθήσεις επί της Παλαιάς Εθνικής Οδού στο ύψος της παραλίας Πλατάνου, ζητά με επιστολή του προς το Δήμαρχο Αιγιαλείας κ. Στάθη Θεοδωρακόπουλο, ο Σύλλογος Εμπορικής και Τουριστικής Ανάπτυξης Ανατολικής Αιγιαλείας. Αυτή τη φορά, ο δρόμος είναι κλειστός από τις 24 Νοεμβρίου και επειδή οι βροχοπτώσεις συνεχίστηκαν και την Τρίτη, τα φερτά υλικά συνέχιζαν να γεμίζουν το δρόμο, κλείνοντας και τα δύο ρεύματα.

Είναι γνωστό βεβαίως πως η Παλαιά Εθνική Οδός και η συντήρησή της είναι αρμοδιότητα της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας, αν και το Τμήμα Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Αιγιαλείας έχει παρέμβει αρκετές φορές στο σημείο για να καλυφθούν οι έκτακτες ανάγκες των πολιτών. Το ζητούμενο όμως είναι να "θεραπευτεί" με τις κατάλληλες παρεμβάσεις το σημείο και όχι με κάθε βροχόπτωση να αποκλείεται όλη η περιοχή λόγω των κατολισθήσεων, ενώ οι κάτοικοι απειλούν ακόμα και με μηνύσεις και αγωγές λόγω της βλάβης που υφίστανται.


Αναλυτικά, η επιστολή προς το Δήμαρχο Αιγιαλείας αναφέρει τα εξής:

"Αξιότιμε κ. Δήμαρχε,

Παρακαλούμε όπως μεριμνήσετε άμεσα προς τις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας ώστε να υπάρξει οριστική λύση στο πρόβλημα που δημιουργείται τον τελευταίο καιρό στην Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην περιοχή της Παραλίας Πλατάνου, όπου σε τακτά χρονικά διαστήματα (δηλ. κάθε φορά που βρέχει) κλείνει ο δρόμος λόγω κατολίσθησης με αποτέλεσμα να κινδυνεύουν οι διερχόμενοι οδηγοί (κάτοικοι και επισκέπτες) και να ταλαιπωρούνται για να φθάσουν στον προορισμό τους.

Επιπλέον οι επαγγελματίες της περιοχής πλήττονται οικονομικά διότι οι πελάτες και οι επισκέπτες τους δεν επιλέγουν την περιοχή είτε λόγω του παραπάνω προβλήματος είτε λόγω της ελλιπούς σηματοδότησης που υπάρχει στον Κόμβο Πούντας – Καλαβρύτων για τους διερχόμενους οδηγούς από το Αίγιο, στους οποίους αναφέρει ότι ο δρόμος είναι κλειστός, πράγμα που δεν ισχύει αφού μπορούν να φθάσουν μέχρι την Παραλία Πλατάνου δεδομένου ότι το πρόβλημα είναι μετά την Παραλία Πλατάνου προς την κατεύθυνση για την Ακράτα.

Θα πρέπει λοιπόν να ληφθούν μέτρα, τα οποία θα αποκαταστήσουν εξ’ ολοκλήρου το πρόβλημα και όχι εν μέρει αφού σύμφωνα με μαρτυρίες κατοίκων δεν οφείλεται σε φυσικό γεωλογικό φαινόμενο αλλά σε ανθρώπινη παρέμβαση. Αυτό έχει ως συνέπεια τον πλήρη αποκλεισμό της Παραλίας Πλατάνου για δεύτερη φορά μέσα σε ένα χρόνο, διότι όπως γνωρίζετε στις αρχές του χρόνου είχε ξανακλείσει σχεδόν τρεις μήνες η Π.Ε.Ο. Πατρών – Κορίνθου στην ίδια περιοχή αλλά σε άλλο σημείο δηλ. πριν τον Κόμβο Πούντας – Καλαβρύτων λόγω της εξέλιξης φυσικού φαινομένου.

Ευελπιστούμε ότι θα επιληφθείτε επί του θέματος το ταχύτερο δυνατό για την άμεση επίλυση του προβλήματος ώστε να μην οδηγηθούν τα πράγματα σε δυσάρεστες καταστάσεις, διεκδικώντας κάτοικοι και επαγγελματίες τα νόμιμα που δικαιούνται κατά παντός υπευθύνου."

Πηγή: filodimos.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ