2013-11-28 23:56:05
Φωτογραφία για Έρευνα της Blackrock: Ξεπερνούν το 50% οι εταιρείες που αυξάνουν τις επενδύσεις σε μη εισηγμένους τίτλους
Τις επενδύσεις του ενεργητικού τους σε κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών, για να αντισταθμίσουν τις χαμηλές αποδόσεις των χαρτοφυλακίων κρατικών ομολόγων, αύξησαν ή σκοπεύουν να αυξήσουν οι περισσότερες ασφαλιστικές εταιρείες, ανάμεσά τους και η Ageas, η Zurich, η CNP Assurance και η Skandia.

Η μακροπρόθεσμη φύση τέτοιων επενδύσεων (8-15 χρόνια συνήθως), η λειτουργία τους ως διαφοροποιητή (diversifier) και οι αυξημένες αποδόσεις που προσφέρουν σε σχέση με τις μετοχές εισηγμένων εταιρειών συνδυάζονται… άψογα με τις υποχρεώσεις των ασφαλιστών.

Μια πρόσφατη έρευνα της Blackrock αποκάλυψε ότι σε ποσοστό 54% οι 204 εταιρείες που ρωτήθηκαν θεωρούν μέτριο έως αρκετά πιθανό να αυξήσουν τις επενδύσεις σε κεφάλαια ιδιωτικών συμμετοχών, με το 70% να μη φοβάται το ρίσκο μιας τέτοιας κίνησης. Οι μπρόκερ αποδίδουν το φαινόμενο στην έλλειψη ευκαιριών της παραδοσιακής αγοράς.

Ο Kishore Kansal της λονδρέζικης Tullet Prebon επισημαίνει ότι οι εταιρείες πουλούν στοιχεία κυρίως όπου υπάρχουν εντονότερες κανονιστικές πιέσεις. Αυτό φαίνεται πως ισχύει ιδίως για τις πολύ μεγάλες εταιρείες.

Ωστόσο, με εξαίρεση τέτοιες περιπτώσεις, η τάση θέλει τις ασφαλιστικές να αυξάνουν τις εν λόγω επενδύσεις, καθώς προτιμούν τα ιδιωτικά κεφάλαια όχι μόνο εξαιτίας της σχέσης απόδοσης-κινδύνου (alpha) που εμφανίζουν, αλλά και επειδή ενισχύουν τη σταθερότητα του ισολογισμού τους.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ