2013-11-29 09:47:35
Φωτογραφία για ΑΝΤ. ΜΠΕΖΑΣ: ΔΕΝ ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΠΑΙΖΟΥΝ ΜΕ ΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ
Με νέα μέτρα προειδοποιεί ο Αδ. Γεωργιάδης«Με το δημόσιο σύστημα Υγείας δεν μπορεί να παίζει κανείς», διεμήνυσε ο υφυπουργός Υγείας, Αντώνης Μπέζας, ζητώντας να σταματήσει η απεργία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ. Μιλώντας το πρωί στον τηλεοπτικό σταθμό Mega o κ. Μπέζας επανέλαβε ότι το υπουργείο Υγείας προχωρά από σήμερα σε διακοπή των συμβάσεων των γιατρών - υπαλλήλων του ΕΟΠΥΥ που απεργούν και παράλληλα δέχονται, σύμφωνα με το υπουργείο, ασφαλισμένους στα ιδιωτικά τους ιατρεία.

Όπως διευκρίνισε, πρόκειται για περίπου 700  γιατρούς, οι οποίοι εργάζονται στον ΕΟΠΥΥ με συμβάσεις ιδιωτικού δικαίου αορίστου χρόνου και παράλληλα διατηρούν ιδιωτικά ιατρεία και είναι συμβεβλημένοι για αυτά τα ιατρεία με τον ΕΟΠΥΥ. Η διακοπή αφορά τη σύμβαση που έχουν με τον ΕΟΠΥΥ για τα ιδιωτικά ιατρεία τους. Ο κ. Μπέζας κατηγόρησε τη συνδικαλιστική ηγεσία των γιατρών του ΕΟΠΥΥ ότι «κατευθύνει τους γιατρούς σε λάθος δρόμους».


Με νέα μέτρα προειδοποιεί ο Αδ. Γεωργιάδης

«Επεξεργαζόμαστε ειδικό σχέδιο σε περίπτωση που επιμείνουν σε απεργίες», δήλωσε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης, προειδοποιώντας με νέα μέτρα τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ. Μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΙ ανέφερε συγκεκριμένα ότι «αν συνεχίσουν οι γιατροί το ΕΟΠΥΥ θα πάρουμε κι αλλά μέτρα για να μην στερηθούν οι πολίτες το συνταγματικό κατοχυρωμένο δικαιώματα τους στην πρωτοβάθμια περίθαλψη». «Η κυβέρνηση δεν εκβιάζεται και το εννοώ. Δεν μπορεί ο γιατρός να απεργεί το πρωί και το βράδυ να εχει ιατρείο και να πληρώνεται από τον ΕΟΠΥΥ, διακόπτουμε τις συμβάσεις, και τα ραντεβού θα τα μοιράσουμε στους άλλους συμβεβλημένους γιατρούς», σημείωσε.

Πάντως, ο κ. Γεωργιάδης επανέλαβε ότι η πόρτα του γραφείου του είναι ανοιχτή για διάλογο, «όχι για το αν θα γίνει η μεταρρύθμιση», καθώς, όπως είπε, αυτή θα γίνει οπωσδήποτε. «Δεν δέχομαι επί της αρχής εξαίρεση κάποιων πολιτών που θεωρούν ότι είναι πάνω από τους άλλους πολίτες. Δεν είναι ούτε πάνω, ούτε κάτω. Είναι ίσοι», τόνισε.

Οι γιατροί του ΕΟΠΥΥ «ζήτησαν να δεσμευτούμε ότι δεν θα κάνουμε καμία απόλυση, κινητικότητα καμία διαθεσιμότητα. Πώς είναι δυνατόν μια συντεχνία να αξιώνει κάτι τέτοιο συγκριτικά με τους υπόλοιπους υπαλλήλους του ελληνικού δημοσίου; Έχουμε δυο κατηγορίες πολιτών αυτούς που τους γεννήσανε απλές μάνες και τους γιατρούς του ΕΟΠΥΥ», πρόσθεσε.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ