2013-11-29 23:37:52
Φωτογραφία για Κατάτμηση Δήμων – Χωρίς ενιαία γραμμή το ΠΑΣΟΚ...!!!
Γράφει ο Γιάννης Σπ. Παργινός

Το ΠΑΣΟΚ, το άλλοτε κραταιό κίνημα που ίδρυσε ο Ανδρέας Παπανδρέου, έχει πρόβλημα. Και δη σύνθετο και δισεπίλυτο.!

  Ένα μόλις εξάμηνο πριν τις  αυτοδιοικητικές εκλογές του προσεχούς Μαΐου και προσέρχεται στον εκλογικό στίβο χωρίς ενιαία γραμμή και στόχους για κατάτμηση Δήμων κι εκλογικό νόμο , χωρίς υποψηφίους, - ευρέως γνωστοί πράσινοι Δήμαρχοι δηλώνουν απέχθεια κι αποστροφή για το κόμμα που τους ανέδειξε - , η, δε, ηγεσία προσπαθεί με κάθε μέσο να ανεύρει συμμαχίες ικανές να αποκρύψουν την κατάρρευση των ποσοστών του κόμματος ακόμα και στα άλλοτε απόρθητα πράσινα κάστρα.!

Ο υπουργός Εσωτερικών, Γιάννη Μιχελάκης, καταθέτει ( αν δεν την έχει ήδη καταθέσει ) σχέδιο νόμου για την κατάτμηση ( σπάσιμο ) των ενιαίων Καλλικρατικών Δήμων της Κέρκυρας, της Κεφαλονιάς,  της Ρόδουκαι της Μυτιλήνης.

Το ΠΑΣΟΚσ αυτήν  την νομοθετική πρωτοβουλία που ξεκινά μετά από πιέσεις των τοπικών κοινωνιών εξαιτίας της δυσλειτουργίας κι αναποτελεσματικότητας των ενιαίων Δήμων εμφανίζεται τριχασμένο
. Για την Μυτιλήνη, ο Βουλευτής του νησιού, Νίκος Σηφουνάκης, ακολουθώντας την θέληση των συμπολιτών του και των τοπικών φορέων είναι υπέρ της κατάτμησης του ενιαίου Καλλικρατικού Δήμου. Κάθετα αντίθετη σε ενδεχόμενη κατάτμηση του ενιαίου Δήμου Κερκύρας  δηλώνει η βουλευτής του νησιού, Άντζελα Γκερέκου.  Κάπου στην μέση, ανάμεσα στους δύο συναδέλφους του, βρίσκεται ο βουλευτής της Ρόδου, Δημήτρης Κρεμαστινός, μη γνωρίζοντας υπέρ ποιας άποψης να ταχθεί.!

Στην προχθεσινή, - Πέμπτη 28 Νοεμβρίου - , έκτακτη γενική συνέλευση της ΚΕΔΕ, ο πρόεδρός της, Κώστας Ασκούνης, απηχώντας και την συντριπτική πλειοψηφία των πράσινων δημάρχων  τάχθηκε σαφώς κατά της όποιας πρότασης αλλοίωσης του Καλλικράτη. Αυτήν την θέση είχαν αποφασίσει να υπερασπιστούν το προηγούμενο βράδυ οι αυτοδιοικητικοί του ΠΑΣΟΚ σε συνάντηση που είχαν με τον γραμματέα της Κοινοβουλευτικής Ομάδας, Παναγιώτη Ρήγα, τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του κόμματος Πάρι Κουκουλόπουλος και τον γραμματέα Αυτοδιοίκησης Φώτη Χατζημιχάλη.

Οι παριστάμενοι στην σύναξη εξέφρασαν και την πλήρη απογοήτευσή τους για τον αναπληρωτή υπουργό εσωτερικών, Λεωνίδα Γρηγοράκο αφού όπως πολλοί είπαν…, «σε καίριας και κομβικής σημασίας θέματα δεν ξέρει τι λέει και δεν έχει συναίσθηση των όσων λέει»….!

                                               Γ. Σπ. Π.
communenews
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ