2013-11-30 12:12:02
Φωτογραφία για Πάτρα: Οι κάτοικοι ζητούσαν φανάρι για να μην πηδούν τα κάγκελα και το φανάρι μπήκε... για την LIDL!
Τον Οκτώβριο κάτοικοι της περιοχής των εργατικών κατοικιών του Ψαροφαϊου συγκέντρωσαν υπογραφές και κατέθεσαν αίτημα προς την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος για την τοποθέτηση φωτεινού σηματοδότη επί της οδού Ελ. Βενιζέλου, πάνω από το ύψος της Ακρωτηρίου. Και τούτο διότι η συνοικία έχει κοπεί στην μέση, με αποτέλεσμα ακόμη και μαθητές να είναι αναγκασμένοι καθημερινά να διασχίζουν κάθετα τον δρόμο και να πηδούν τα κάγκελα δύο φορές την ημέρα πηγαίνοντας στο σχολείο, οι δε ηλικιωμένοι για να εκκλησιαστούν πηδούν πάνω από τις μπάρες με κίνδυνο για την ίδια τους την ζωή!

Κανείς όμως από τους υπεύθυνους της ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ δεν έδειξε να τον απασχολεί το θέμα δείχνοντας την αδιαφορία τους μέσα από μια βαρύγδουπη αόριστη αρνητική απαντητική επιστολή.

Όταν όμως το ίδιο θέμα τέθηκε λίγο αργότερα από την πολυεθνική εταιρεία LIDL, υποκατάστημα της οποίας στεγάζεται λίγα μέτρα πιο κάτω από την Ακρωτηρίου επί της Βενιζέλου, οι υπηρεσίες ενεργοποιήθηκαν. Η ΕΥΔΕ ΜΕΔΕ σύμφωνα με τον προϊστάμενό της κ. Λάμπρου αρνήθηκε να βάλει φανάρια, όμως τα έβαλε η Δ/νση Τεχνικών Υπηρεσιών της Περιφέρειας Δυτικής Ελλάδος.


Ο φωτεινός σηματοδότης που ετοιμάζουν, παρότι βρίσκεται σε στροφή, παρότι απέχει ελάχιστα μόνο μέτρα από την Ακρωτηρίου (όπου βρίσκεται ο κεντρικός κόμβος), είναι απολύτως σαφές ότι εξυπηρετεί μόνο τις ανάγκες της πολυεθνικής!

Οι κάτοικοι δηλώνουν πως δεν θα αφήσουν ανυπεράσπιστα τα παιδιά τους και τους ηλικιωμένους της περιοχής. Δεν θα μείνουν με σταυρωμένα τα χέρια να περιμένουν το κακό που θα συμβεί για να παρελάσουν κατόπιν εορτής με περίσσεια υποκρισία ρίχνοντας κροκοδείλια δάκρυα εκ των υστέρων.

Πηγή: dete
xespao
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
Η συνταγή της Ημέρας
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
Η συνταγή της Ημέρας
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ