2013-11-30 13:29:07
Φωτογραφία για Νέα προειδοποίηση Γεωργιάδη προς ιατρούς ΕΟΠΥΥ – «Δεν είναι πάνω από τους άλλους πολίτες»
Νέα προειδοποίηση προς τους απεργούς ιατρούς του ΕΠΟΥΥ απηύθυνε το Σάββατο, μέσω του ΣΚΑΪ, ο υπουργός Υγείας Άδωνις Γεωργιάδης, στον απόηχο... της απόφασης των ιατρών να παρατείνουν τις κινητοποιήσεις τους έως τις 9 Δεκεμβρίου.

«Αν συνεχίσουν [τις απεργίες] θα αναλάβουν την ευθύνη» απέναντι στους ασφαλισμένους, διεμήνυσε ο κ. Γεωργιάδης, υπογραμμίζοντας πως δεν είναι διατεθειμένος να συζητήσει με τους απεργούς εφόσον πιστεύουν πως είναι «πάνω από τους υπόλοιπους πολίτες».

Ο υπουργός Υγείας τόνισε πως η συζήτηση για τη μεταρρύθμιση της Πρωτοβάθμιας Περίθαλψης θα ξεκινήσει στις 7 Δεκεμβρίου, αλλά μονάχα εφόσον οι γιατροί έχουν διακόψει την απεργία τους. Κατήγγειλε δε την απόφαση των ιατρών να κηρύξουν πολυήμερες απεργίες πριν δουν το πόρισμα αξιολόγησης του ΕΟΠΥΥ.

Σημειώνεται πως στις 6 Δεκεμβρίου θα κατατεθεί το σχετικό πόρισμα για τον ΕΟΠΥΥ, όπου θα περιέχεται η αξιολόγηση των ιατρικών ειδικοτήτων που θα παραμείνουν στο πρωτοβάθμιο επίπεδο.

Για «φθηνούς εντυπωσιασμούς» κατηγόρησε τον κ. Γεωργιάδη ο αντιπρόεδρος της ομοσπονδίας ιατρών ΕΟΠΥΥ, Γιάννης Χρονόπουλος, τονίζοντας πως γινόταν διάλογος επί μήνες, που χάθηκε λόγω της στάσης του υπουργού Υγείας.

Ο κ. Χρονόπουλος τάχθηκε υπέρ της αξιολόγησης, αλλά τόνισε την απόλυτη αντίθεση των ιατρών στο ενδεχόμενο απολύσεων από τον ΕΟΠΥΥ.
iefimerida.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ