2013-11-30 14:20:30
Φωτογραφία για ΟΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΙ ΣΤΟ ΕΠΙΚΕΝΤΡΟ ΕΥΡΕΙΑΣ ΚΥΒΕΡΝΗΤΙΚΗΣ ΣΥΣΚΕΨΗΣ (VIDEO)
Ευρεία κυβερνητική σύσκεψη πραγματοποιήθηκε το Σάββατο στο Μέγαρο Μαξίμου, υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά, με στόχο την καλύτερη προετοιμασία για τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα. Σύμφωνα με πληροφορίες, εξετάστηκαν όλα τα ζητήματα που παραμένουν σε εκκρεμότητα και πλέον στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να κλείσει η συμφωνία πριν το τέλος του έτους, με δεδομένη την αναβολή της επίσκεψης της τρόικας, η οποία επρόκειτο να πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα.

Αγκάθι στις διαπραγματεύσεις παραμένει το θέμα των πλειστηριασμών ακινήτων. Σε δηλώσεις του ο υπουργός Ανάπτυξης Κωστής Χατζηδάκης τόνισε πως για να μην έχει υπάρξει κατάληξη μέχρι τώρα, υπάρχουν διαφορές. «Πιέζουμε να υπάρξει κάλυψη όσο το δυνατόν περισσότερη, χωρίς αυτή η κάλυψη να αφορά μπαταχτσήδες και ανθρώπους που εκμεταλλεύονται τις ρυθμίσεις για να μην πληρώνουν» τόνισε. Στη σύσκεψη παραβρέθηκαν οι Γ.Στουρνάρας, Κ.Χατζηδάκης, Ν. Μηταράκης και Θ.Σκορδάς.


Πιο συγκεκριμένα, η τρόικα επιμένει ότι θα πρέπει να υπάρξει πλήρης απελευθέρωση των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας, ενώ η κυβέρνηση προτείνει την μερική απελευθέρωση με την εισαγωγή εισοδηματικών κριτηρίων. Επιπλέον οι συνομιλίες, «σκοντάφτουν» και στη μείωση των εργοδοτικών εισφορών προς τα ασφαλιστικά Ταμεία και την Ελληνική Αμυντική βιομηχανία.

Τις διαφορετικές απόψεις με την τρόικα επιβεβαίωσε και ο ίδιος ο υπουργός Οικονομικών χθες μετά την σύσκεψη που είχε με τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου. «Δεν τα βρήκαμε» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας, που θα μεταβεί τελικά στη συνεδρίαση του Eurogroup στις 9 Δεκεμβρίου χωρίς συμφωνία με την τρόικα. Ο υπουργός Οικονομικών εξήγησε ότι 2-3 διαρθρωτικά μέτρα είναι αυτά στα οποία έχει κολλήσει η συζήτηση και λιγότερο τα δημοσιονομικά, ενώ τόνισε ότι δεν προβληματίζεται για την απόφαση της τρόικας να μην επιστρέψει στην Αθήνα την ερχόμενη εβδομάδα.

«Δεν με προβληματίζει γιατί δεν έχουμε καταλήξει σε συμφωνία. Ακόμα δεν καταλήξαμε σήμερα σε συμφωνία, σε ορισμένα ζητήματα, αλλά θα έρθουν οι τεχνικές ομάδες την επόμενη εβδομάδα. Θα προσπαθήσουμε να κλείσουμε το θέμα των προαπαιτούμενων μέχρι το Eurogroup και κατόπιν, μετά από το Eurogroup, θα έρθει η τρόικα, με σκοπό να τελειώσουμε μέχρι το τέλος του χρόνου» είπε ο Γιάννης Στουρνάρας.

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΟΙ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΗΣ...
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ