2013-12-02 08:36:08
Φωτογραφία για Με εντατικούς ρυθμούς οι εργασίες στην είσοδο Αμαλιάδας
Παρά τις βροχοπτώσεις των τελευταίων ημερών, οι εργασίες συνεχίζονται, όπως ανέφερε σε δηλώσεις του ο αρμόδιος αντιδήμαρχος Ήλιδας Δημήτρης Παναγιωτάρας, ενώ στόχος παραμένει ο κόμβος να παραδοθεί και πάλι στην κυκλοφορία στις 5 Δεκεμβρίου, όπως έχει συμφωνηθεί μεταξύ δήμου και εργολάβου.

Το μόνο ερωτηματικό που προκύπτει έχει να κάνει όχι με την ολοκλήρωση των υποδομών της υπόβασης και της βάσης του δρόμου, αλλά και την τοποθέτηση του νέου ασφαλτοτάπητα, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις καιρικές συνθήκες.

«Το συνεργείο συνεχίζει κανονικά τις εργασίες και δεν έχει παρουσιαστεί κανένα πρόβλημα. Ακόμη και με βροχερό καιρό, πλην μιας ημέρας, αν δεν κάνω λάθος, που έβρεχε καταρρακτωδώς, οι εργασίες εκτελούνται, ώστε ο δρόμος να δοθεί στην κυκλοφορία από τις 5 Δεκεμβρίου. Αυτό έχουμε συμφωνήσει, αυτός είναι και ο στόχος…», δήλωσε χαρακτηριστικά ο κ. Παναγιωτάρας.

Τις δύο περίπου εβδομάδες που έχει κλείσει ο κόμβος Παπακασελά, έχουν παρουσιαστεί αρκετοί κίνδυνοι, αφού κοντά στον κόμβο και επί της νέας εθνικής οδού δεν υπάρχει φωτοσήμανση ή έστω σήμανση που να ενημερώνει ότι η είσοδος πόλης είναι κλειστή, με αποτέλεσμα οδηγοί που δεν γνωρίζουν για το έργο να αιφνιδιάζονται και πολλές φορές να κάνουν αναστροφή, με ότι αυτό συνεπάγεται για την ασφάλεια τους και των διερχόμενων οδηγών
.

Κάποιοι, μάλιστα, αγνοώντας κινδύνους και… εμπόδια διέρχονται από τα πλάγια της εισόδου, ώστε να μην αναζητήσουν άλλη λύση, κάτι που έτσι κι αλλιώς είναι όχι μόνο επικίνδυνο, αλλά και παράνομο.

Από την πλευρά του ο κ. Παναγιωτάρας, επεσήμανε ότι πριν τα Σαβάλια και πριν τον Καρδαμά – επί της εθνικής οδού – υπάρχουν πινακίδες, οι οποίες και ενημερώνουν ότι η είσοδος Αμαλιάδας είναι κλειστή.

Συνολικά το έργο

Στόχος είναι συνολικά το έργο διαμόρφωσης σύνδεσης οδού Παπακασελά – Αμαλιάδας με κόμβο Παπακασελά (αγωγός ύδρευσης Κουρευτές – αποχέτευση ομβρίων), να ολοκληρωθεί μέχρι τις αρχές του νέου έτους.

Ο συνολικός προϋπολογισμός του έργου ξεπερνά το 1 εκατ. ευρώ και αφορά στην διαμόρφωση των οδών στη συμβολή στον κόμβο Παπακασελά και οι οποίες οδηγούν προς την πόλη της Αμαλιάδας και την Κουρούτα. Αποτελεί την επέκταση της ήδη διαμορφωμένης διατομής της εισόδου της πόλης της Αμαλιάδας, από το σημείο που έχει σταματήσει μέχρι τον κόμβο Παπακασελά, αλλά και την σύνδεση της νέας διαμορφωμένης οδού Παπακασελάς- Κουρούτας με τον κόμβο Παπακασελά.

Για το τμήμα: «Διαμόρφωση σύνδεσης οδού Παπακασελά- Αμαλιάδας με κόμβο Παπακασελά», προβλέπεται η πλήρης κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος της εισόδου της πόλης Αμαλιάδας από το σημείο που έχει σταματήσει, από το τέλος της διαχωριστικής νησίδας, μέχρι τον κόμβο Παπακασελά.

Το τμήμα αυτό έχει μήκος 426 μ. και θα αποτελείται από διαχωρισμένο με νησίδα πλάτους 2,60 μ. οδόστρωμα, με μία κύρια λωρίδα κυκλοφορίας πλάτους 3,75 μ. και μία βοηθητική πλάτους 2,65 μ. ανά κατεύθυνση, συνολικού πλάτους οδοστρώματος 6,40 μ. Θα δημιουργηθούν κρασπεδόρειθρα και κατάντι θα περιλαμβάνει πεζοδρόμιο πλάτους 1,50 μ. και στα ανάντι πεζοδρόμιο πλάτους 3,75 μ.

Η κεντρική νησίδα θα διαμορφωθεί και η οδός θα σημανθεί οριζόντια και κατακόρυφα. Επίσης, θα κατασκευαστεί κλειστό δίκτυο αγωγών ομβρίων υδάτων. Ήδη έχει ξεκινήσει η τοποθέτηση του αγωγού. Ακόμη, θα κατασκευαστεί δίκτυο ηλεκτροφωτισμού που θα αποτελείται από 8 ζεύγη φωτιστικών σωμάτων.

Το τμήμα: «Διαμόρφωση σύνδεσης οδού Παπακασελά- Κουρούτα με κόμβο Παπακασελά» αναμένεται να εκτελεστεί σε δεύτερη φάση και περιλαμβάνει την πλήρη κατασκευή του εναπομείναντος τμήματος από τον κόμβο Παπακασελά μέχρι την αρχή της οδού Παπακασελά- Κουρούτα, συνολικού μήκους 417 μ. , που θα αποτελείται από ενιαίο οδόστρωμα συνολικού πλάτους 7 μ. με μία λωρίδα κυκλοφορίας πάτους 3,5 μ. ανά κατεύθυνση. Επίσης προβλέπεται η κατασκευή ποδηλατόδρομου.

Πηγή: ilialive
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΝΕΤΑ Η ΜΑΛΑΓΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΝΕΤΑ Η ΜΑΛΑΓΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ