2013-12-02 09:13:06
Φωτογραφία για Μπέπε Γκρίλο: «Ο Ναπολιτάνο πρέπει να πάει σπίτι του»
Κοσμοπλημμύρα για τον Γενοβέζο επικεφαλής του κινήματος Πέντε Αστέρων, Μπέπε Γκρίλο, ο οποίος έδωσε ένα από τα συνήθη σόου του σε κεντρική πλατεία της γενέτειράς του στην τρίτη κατά σειρά «VaffanculoDay».

Στο στόχαστρό του μπήκε για μία ακόμα φορά ο πρόεδρος της Δημοκρατίας, Τζόρτζο Ναπολιτάνο, καθώς όπως είπε ο Γκρίλο: «Ο Ναπολιτάνο πρέπει να πάει σπίτι του».

Ανάμεσα στα χειροκροτήματα και τους πανηγυρισμούς του πλήθους, ο 65χρονος κωμικός δήλωσε: «Χρειάστηκαν τρεις άνθρωποι για να σχηματιστεί η κυβέρνηση εν μία νυκτί. Έχουμε έτοιμη την πρόταση μομφής για τον Ναπολιτάνο. Πρέπει να πάει σπίτι του. Θα μείνεις μόνος σου Ναπολιτάνο, θα προδώσεις την Ιταλία».

Την ώρα που στο πάλκο βρισκόταν και ο σπουδαίος θεατράνθρωπος, Ντάριο Φο, ο Γκρίλο δήλωσε υπερήφανος που είναι «λαϊκιστής όπως εσείς. Και είμαστε θυμωμένοι λαϊκιστές».

Δεν παρέλειψε, μάλιστα, να ευχαριστήσει τους βουλευτές του κινήματός του, οι οποίοι, όπως είπε, τον έχουν ξεπεράσει.


«Στείλαμε στη Βουλή γυναίκες χωρίς σιλικόνη και πλαστικούς πισινούς. Γυναίκες που εργάζονται και ξέρουν τι σημαίνει δουλειά», τόνισε.

Όσο για τα συνδικάτα δήλωσε πως είναι «ακριβώς όπως τα κόμματα» και για αυτό το λόγο είπε ότι πρέπει να προχωρήσουν πέρα από αυτά.

Ο Γκρίλο δε θα μπορούσε να επανέλθει στο αγαπημένο του θέμα: το ευρώ. Σχετικά με το αυτό υποστήριξε ότι πρέπει να πραγματοποιηθεί δημοψήφισμα για το πόσο ο ιταλικός λαός επιθυμεί να παραμείνει η χώρα στο ευρώ, καθώς όπως ισχυρίστηκε «βρεθήκαμε με το ευρώ χωρίς να μας ρωτήσει κανείς».

Διευκρίνισε, βέβαια, πως δεν είναι κατά της Ευρώπης, αλλά θέλει ο λαός να είναι ενήμερος.

Σχετικά με το φόρο ακίνητης περιουσίας (IMU) και τους υπόλοιπους φόρους που καλείται ο ιταλικός λαός να καταβάλει, δήλωσε πως οι πολιτικοί «δεν ξέρουν πια τι λένε. Είναι ζόμπι».
Tromaktiko
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ