2013-12-02 18:56:07
Φωτογραφία για ΠΑΙΖΕΙ... ΤΗΝ ΠΡΟΚΡΙΣΗ ΣΤΟ ΒΕΛΓΙΟ
Η Νόλικο φιλοξενεί τον Ολυμπιακό την Τρίτη (21:30) στο Μαασέικ

Τον αγώνα της χρονιάς στο Cev Champions League παίζει το βράδυ της Τρίτης (21:30, ΟΤΕ SPORT 5) στο Μαασέικ του Βελγίου απέναντι στη Νόλικο η ομάδα βόλεϊ Ανδρών του Ολυμπιακού. Οι "ερυθρόλευκοι" στο πλαίσιο της 4ης ημέρας της φάσης των ομίλων της διοργάνωσης "φιλοξενούνται" από τους Βέλγους και με νίκη κάνουν το μεγάλο βήμα για την πρόκριση τους στους "12". Ο Ολυμπιακός που είναι στην πόλη του Βελγίου από το μεσημέρι της Δευτέρας είναι έτοιμος για το σπουδαίο ματς με την Νόλικο την οποία στο Ρέντη είχε κερδίσει με 3-1 σετ και είχε διπλασιάσει τις νίκες του στη διοργάνωση. Αν και ταξίδεψε στο Βέλγιο αμφίβολλος για το παιχνίδι της Τρίτης είναι ο Βασίλης Κουρνέτας ο οποίος "κληρονόμησε" θλάση από τον αγώνα με τον Παμβοχαϊκό ενώ περισσότερες πιθανότητες για να χρησιμοποιηθεί έχει ο Μίλαν Γιούρισιτς.

Ο τεχνικός της ομάδας μας Δημήτρης Καζάζης μιλώντας για το παιχνίδι σημείωσε: "Για εμάς αυτό το παιχνίδι είναι τελικός και πρέπει να δείξουμε το καλό μας πρόσωπο και να κερδίσουμε μια πολύ καλή ομάδα όπως είναι η Νόλικο
. Θα κάνουμε ανάλυση βάση του τελευταίου παιχνιδιού τους, αλλά και του μεταξύ μας. Είδα ότι δεν παίζουν οι ξένοι τους. Χρησιμοποιείται ο Χόχο, ενώ δεν υπάρχει και ο Μαν, που χειρουργήθηκε, σύμφωνα με πληροφορίες".

Ο Θάνος Μαρούλης ο οποίος θα είναι ο βασικός πασαδόρος της ομάδας μας μετά και από τον τραυματισμό του Κουρνέτα τόνισε από την πλευρά του: "Πρώτη φορά θα μου συμβεί σε τόσο υψηλό επίπεδο. Ελπίζω να μην έχω κάποια ατυχία και χρειασθεί να μπει ο Κουρνέτας. Έτσι κι αλλιώς όμως υπάρχει και η λύση του Κοκκινάκη. Το καλό σε αυτό το ματς είναι ότι θα παίξουμε ελεύθερα, αφού δεν είναι στόχος μας η κατάκτηση του Τσάμπιονς Λιγκ. Ναι μεν θέλουμε τη νίκη-πρόκριση, αλλά είναι διαφορετικά από το πρωτάθλημα όπου πρέπει να κερδίζουμε οπωσδήποτε σε όλα τα ματς. Θα "ξεμπουκώσουμε" όπως είπε και ο κόουτς. Θα παίξουμε ελεύθερα και θα μάθουμε τον αντίπαλο μας μέσα στο παιχνίδι. Η αλλαγή προπονητή και παικτών κάνει άγνωστη τη Νόλικο".

Ο "εθελοντής" πασαδόρος Μενέλαος Κοκκινάκης είπε: "Είμαι έτοιμος αν χρειασθεί, αν και την τελευταία φορά που έπαιξα πασαδόρος ήταν επι Γκουλινέλι. Μακάρι να μη χρειασθεί". Ο Βασίλης Κουρνέτας από την πλευρά του σημείωσε: "Θα δοκιμάσω το πόδι μου, αλλά είναι δύσκολο. Δύσκολη είναι και η έδρα της Νόλικο, μια παραδοσιακή έδρα με φιλάθλους που ξέρουν βόλει και γνωρίζουν πότε και πως θα φωνάξουν. Έπειτα είναι και η μουσική που δίνει άλλο ρυθμό στη γηπεδούχο και αποσυντονίζει τον αντίπαλο. Δεν είναι βέβαια η Νόλικο, η μεγάλη ομάδα του παρελθόντος"

Ο δεύτερος τραυματίας, ο Μίλαν Γιούρισιτς έχει περισσότερες ελπίδες να αγωνισθεί και μας είπε "θα δοκιμάσω το πόδι μου και θα δούμε την τελευταία στιγμή πόσο εφικτό είναι να αγωνισθώ".

"Στην Ελλάδα χάσαμε την ευκαιρία να κερδίσουμε" δήλωσε ο νέος προπονητής της Νόλικο Ερικ Βερστάτεν και πρόσθεσε: "Οι παίκτες μου έχουν ένα επιπλέον κίνητρο να κερδίσουν για να μείνουν ζωντανοί στο κυνήγι της πρόκρισης. Η Νόλικο συμπληρώνει την Τρίτη 200 ευρωπαϊκά παιχνίδια και ο γενικός μάνατζερ Ρενέ Κορτσέιν δήλωσε: "Η ιστορία μας ξεκινάει την 1η Νοεμβρίου 1986, όταν παίξαμε στην Ανατολική Γερμανία με τη Λειψία. Το ρεκόρ μας είναι 122 νίκες-77 ήττες με 156 ματς στο Τσάμπιονς Λιγκ και το Κύπελλο Πρωταθλητριών. Φτάσαμε τρεις φορές στο φαιναλ φορ του Κυπέλλου Πρωταθλητριών και άλλες τόσες στο CEV Cup, ενώ πήραμε μέρος και σε δυο Σούπερ Καπ. Κερδίσαμε τέσσερα ασημένια και τρία χάλκινα μετάλλια".

*Μαζί με την ομάδα βόλεϊ ταξίδεψε ο αντιπρόεδρος του ΤΑΑ Παντελής Ταρνατόρος και το μέλος Λευτέρης Χρυσοφάκης.

*Η βαθμολογία του B' ομίλου (3 αγώνες): 1. Μπελογκόριε Μπέλγκοροντ 9, 2. Ολυμπιακός 6. 3. Νόλικο Μαασέικ 3, 4. Οστράβα 0.

*Την Τρίτη παίζουν επίσης στη Ρωσία η Μπελογκόριε με την Οστράβα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ