2013-12-02 22:45:14
Φωτογραφία για Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής
Τη σημαντική ευθύνη της Πολιτείας, της Τοπικής Αυτοδιοίκησης και της οικογένειας για τη δημιουργία ενός αξιακού πλαισίου για τα παιδιά μας υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου Γ. Πατούλης στο Γ΄ Πανελλήνιο Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής.

Τα βιώματα της προσχολικής ηλικίας,που είναι καθοριστικά για την ψυχοκινητική εξέλιξη και την ανάπτυξη της συναισθηματικής νοημοσύνης ενός παιδιού, ουσιαστικά διαμορφώνουν την μετέπειτα συμπεριφορά του ως ατόμου στην κοινωνία, υπογράμμισε ο Δήμαρχος Αμαρουσίου, Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών κος Γιώργος Πατούλης, απευθύνοντας χαιρετισμό στο Γ’ Πανελλήνιο Επιστημονικό Συνέδριο Προσχολικής Αγωγής.

Το διήμερο συνέδριο διεξήχθη στο κατάμεστο Αμφιθέατρο του Υπουργείου Υγείας στο Μαρούσι, με τη συμμετοχή επαγγελματιών του δημόσιου και ιδιωτικού τομέα, που ασχολούνται με την ανάπτυξη, την αγωγή και την φροντίδα παιδιών προσχολικής ηλικίας (παιδαγωγών, παιδιάτρων, ψυχολόγων, κοινωνικών λειτουργών) και γονέων, υπό την οργανωτική ευθύνη της Ελληνικής Επιστημονικής Εταιρείας Προσχολικής Αγωγής (ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α.), με την υποστήριξη του Δήμου Αμαρουσίου.


Στο χαιρετισμό του ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στην ευθύνη και στο σημαντικό ρόλο που έχει τόσο η οικογένεια όσο και η Πολιτεία και η Τοπική Αυτοδιοίκηση στη βιωματική πολιτική που περνάμε στα παιδιά μας ως τρόπος ζωής, καθώς είναι η βασική κινητήρια δύναμη της ψυχοκοινωνικής τους ανάπτυξης.

«Τα πρότυπα που ακολουθούν τα παιδιά μας δεν είναι ποτέ αυτά που τους επιβάλλουμε λεκτικά. Είναι αυτά που τους «επιβάλλουμε» με τη συμπεριφορά μας, με τις δικές μας πράξεις ή με τη δική μας απραξία.

Οι προβολικές δραστηριότητες του παιδιού και τα βιώματα της προσχολικής ηλικίας διαμορφώνουν καθοριστικά τη μετέπειτα συμπεριφορά τους ως ατόμου στην κοινωνία. Η ψυχοκινητική εξέλιξη ενός παιδιού και η συναισθηματική του νοημοσύνη είναι καθοριστικοί παράγοντες προς αυτή την κατεύθυνση», υπογράμμισε ο κος Πατούλης.

Παράλληλα ο κος Πατούλης αναφέρθηκε στη τεράστια σημασία που έχει ο προσυμπτωματικός έλεγχος για την πρόληψη εμφάνισης αναπτυξιακών προβλημάτων, κάνοντας ιδιαίτερη μνεία στον προληπτικό αναπτυξιακό έλεγχο βρεφών και νηπίων που διεξήχθη στο Δήμο Αμαρουσίου, μέσω του Εθνικού Διαδημοτικού Δικτύου, ένα πρόγραμμα που έδωσε τη δυνατότητα να καταγραφούν οι δεξιότητές τους και να αναγνωριστούν έγκαιρα τυχόν αναπτυξιακά προβλήματα σε παιδιά φαινομενικά υγιή.

«Πρέπει να αγωνιστούμε μαζί με τα παιδιά μας για να ορίσουμε το αξιακό πλαίσιο που θα ακολουθήσουν, για να τα στηρίξουμε ως αυθύπαρκτη οντότητα στην κοινωνία. Οφείλουμε να έχουμε πλήρη συναίσθηση της ευθύνης μας και να επιλέξουμε της κατάλληλες στρατηγικές για να χτίσουμε μαζί με το παιδί μας, αυτό που θέλει και αυτό που μπορεί. Και τότε θα είμαστε περήφανοι ότι τους χαρίσαμε τη ζωή, όχι μόνο ως αγαθό, αλλά ως πανανθρώπινη αξία» κατέληξε ο κος Πατούλης.

Οι εργασίες του συνεδρίου που διεξήχθησαν με μεγάλη επιτυχία, έδωσαν το ερέθισμα για συνέχιση του προβληματισμού και της αλληλεπίδρασης μεταξύ των δύο φορέων. Ο Δήμαρχος Αμαρουσίου κος Γιώργος Πατούλης απηύθυνε πρόσκληση στο Πρόεδρο του ΕΛ.ΕΠ.Ε.Π.Α. κο Στέλιο Αντωνιάδη για τη διεξαγωγή συνεδρίου την άνοιξη στην πόλη του Αμαρουσίου που θα αφορά θέματα οργάνωσης και λειτουργίας των Βρεφονηπιακών Σταθμών.

Στην έναρξη των εργασιών του Συνεδρίου παραβρέθηκαν επίσης ο Πρόεδρος του ΟΚΟΙΠΑΔΑ, Δημοτικός Σύμβουλος κος Νικόλαος Κάβαλλος και ο παιδίατρος, Πρόεδρο της Ένωσης Ελευθεροεπαγγελματιών Παιδιάτρων Αττικής κος Κωνσταντίνος Νταλούκας.
Tromaktiko
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ