2013-12-03 10:56:06
Φωτογραφία για Κύπρος: Κινητοποιήσεις εν όψει αποκρατικοποίησης των ημικρατικών οργανισμών
Σε κινητοποιήσεις καταφεύγουν οι εργαζόμενοι των προς αποκρατικοποίηση ημικρατικών οργανισμού της Κύπρου.

Δίωρη στάση εργασίας πραγματοποίησαν το πρωί οι εργαζόμενοι στην Αρχή Λιμένων. Οι εργαζόμενοι της Αρχής Τηλεπικοινωνιών θα πραγματοποιήσουν μονόωρη στάση εργασίας στις 13:15, ενώ αύριο θα διαδηλώσουν οι εργαζόμενοι στην Αρχή Ηλεκτρισμού.

Πρόκειται ουσιαστικά για τις πρώτες αντιδράσεις σε μνημονιακά μέτρα.

Ο γενικός γραμματέας της Συντεχνίας Αρχής Λιμένων Κύπρου Γεωργίου δήλωσε ότι αυτό που θέλουν να προβάλουν οι υπάλληλοι είναι η αξίωσή τους για συμμετοχή στις διαβουλεύσεις για καταρτισμό του σχεδίου αποκρατικοποιήσεων. Όπως είπε, προσπάθειά τους είναι να αποτραπεί το ξεπούλημα των ημικρατικών οργανισμών.

Αξιωματούχος της μεγαλύτερης συντεχνίας των υπαλλήλων δήλωσε ότι η συντεχνία βρίσκεται στο σκοτάδι αναφορικά με το πλάνο ιδιωτικοποιήσεων που συμφωνήθηκε με την τρόικα. Καταλόγισε επίσης στον υπουργό Οικονομικών απαράδεκτη στάση και κοροϊδία προς το συνδικαλιστικό κίνημα γιατί δεν ανταποκρίνεται στο αίτημα για συνάντηση με τις συντεχνίες.


Η κυβέρνηση θα πρέπει να υποβάλει εντός αυτής της εβδομάδας τον οδικό χάρτη αποκρατικοποιήσεων ημικρατικών οργανισμών, προκειμένου να εγκριθεί από το Eurogroup η εκταμίευση της επόμενης δόσης, ύψους 186 δισ. ευρώ.

«Όχι» στο ξεπούλημα από το ΔΗΚΟ

Εν τω μεταξύ, ο νέος πρόεδρος του ΔΗΚΟ Νικόλας Παπαδόπουλος επανέλαβε την αντίθεση του κόμματός του στην ιδιωτικοποίηση ημικρατικών οργανισμών και «στο ξεπούλημα της κρατικής περιουσίας».

Σημείωσε ωστόσο ότι οι ιδιωτικοποιήσεις περιλαμβάνονται στο μνημόνιο και γι’ αυτό θα πρέπει να βρεθούν οι καλύτερες εναλλακτικές επιλογές, κάτι που όπως είπε, πιστεύει πως μπορεί να γίνει.

Ο κ. Παπαδόπουλος ανέφερε ότι σήμερα το απόγευμα θα έχει συνάντηση με τους υπουργούς που προέρχονται από το ΔΗΚΟ για συζήτηση του θέματος, ενόψει της συνεδρίασης του Υπουργικού Συμβουλίου την Πέμπτη, στην οποία θα συζητηθεί ο οδικός χάρτης για τις αποκρατικοποιήσεις.

Όπως είπε, αυτό που χρειάζεται είναι όχι περιχαράκωση πίσω από συνθήματα, αλλά κατάθεση προτάσεων στο πλαίσιο του ρεαλισμού.
Tromaktiko
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
«ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ» Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ!
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
«ΤΡΕΛΑΜΕΝΟΣ» Ο ΜΑΝΙΑΤΗΣ!
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ