2013-12-03 23:01:06
Φωτογραφία για Ημαθία: Καμπανάκι Επιμελητηρίου για εξαπάτηση επιχειρήσεων
Για προσπάθεια εξαπάτησης ελληνικών επιχειρήσεων ή πολιτών από φυσικά ή νομικά πρόσωπα με φερόμενη έδρα το Ηνωμένο Βασίλειο προειδοποιεί το Επιμελητήριο Ημαθίας.

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του, τα περιστατικά εξαπάτησης διακρίνονται κυρίως σε χρήση πλαστών στοιχείων, ψευδή ηλεκτρονικά μηνύματα, υποκλοπή ηλεκτρονικών διευθύνσεων και εκτροπή πληρωμών. Το Επιμελητήριο επικαλείται ενημέρωση από το Γραφείο Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της Ελληνικής Πρεσβείας στο Λονδίνο.

Το Επιμελητήριο συνιστά στους ενδιαφερόμενους να είναι πολύ προσεκτικοί στις συναλλαγές τους και να επιβεβαιώνουν τα στοιχεία της εταιρείας με την οποία πρόκειται να συνεργαστούν. Ειδικά για το Ηνωμένο Βασίλειο, ο έλεγχος μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω του διαδικτυακού τόπου του Γενικού Εμπορικού Μητρώου της χώρας: http: //www.companieshouse.gov.uk/. Επιπρόσθετα, έλεγχος των ευρωπαϊκών εταιρειών μπορεί να πραγματοποιηθεί με καταχώρηση του ΑΦΜ της εταιρείας ενδιαφέροντος στην ιστοσελίδα της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, http: //ec.europa.eu/taxation_customs/vies/.

Σε περίπτωση που κάποια εταιρεία ή ιδιώτης παραπλανηθεί, εκτός από την ενημέρωση της Πρεσβείας της αντίστοιχης χώρας, θα πρέπει να καταθέσει μήνυση στις αρμόδιες αστυνομικές αρχές της έδρας ή του τόπου κατοικίας και να ενημερώνει την Υπηρεσία Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος της Ελληνικής Αστυνομίας.
voria.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ