2013-12-04 07:51:36
Φωτογραφία για Το iPhone 6 θα έχει Light Field κάμερα τύπου Lytro
Η Apple κατοχύρωσε μια νέα πατέντα που επιτρέπει την δημιουργία φωτογραφιών με πολλαπλά σημεία εστίασης που αλλάζουν αφού η φωτογραφία έχει τραβηχτεί, όπως συμβαίνει σήμερα με τις κάμερες Lytro. Ο Steve Jobs είχε προσπαθήσει να αγοράσει την Lytro αλλά η εξαγορά δεν προχώρησε. Η Apple όμως δεν έκατσε μα σταυρωμένα χέρια. Δούλεψε και κατάφερε να αναπτύξει τεχνολογία που πλέον της κατοχυρώθηκε ως πατέντα. Σύμφωνα με το περιεχόμενο της νέας πατέντας η Apple μπορεί να κατασκευάσει κάμερες, software και hardware, που βγάζουν φωτογραφίες με δυνατότητα αλλαγής του σημείου εστίασης ακριβώς εκεί που θέλει ο χρήστης.

LIGHT FIELD CAMERA ΣΤΟ IPHONE 6;

Για παράδειγμα, αν μια φωτογραφία εστιάζει στο πρόσωπο το τοπίο φαίνεται θολό, η νέα τεχνολογία που έχει πατεντάρει η Apple θα επιτρέπει στο χρήστη με ένα tap στην οθόνη να αλλάζει το σημείο εστίασης από το πρόσωπο στο τοπίο ώστε να αναδείξει όλες τις λεπτομέρειες
. Είναι πολύ πιθανό το iPhone 6 να χρησιμοποιεί την νέα τεχνολογία της Apple για φωτογραφίες σαν από Light Field Camera. Με την επεξεργαστική ισχύ που έχει το iPhone 5S και την αναμενόμενη αναβάθμιση στο iPhone 6, η Apple μπορεί να παντρέψει software και νέο hardware κάμερας και επεξεργαστή ώστε να δημιουργήσει το νέο εφέ. Στο βίντεο που ακολουθεί η Lytro δείχνει τι ακριβώς μπορεί να πετύχει η Light Field Camera. Το ίδιο ακριβώς εφέ μπορεί πλέον να δημιουργήσει και η Apple και γιατί όχι να ενσωματώσει την δυνατότητα αυτή στο iPhone 6.

Freegr network blog- News about pc, technology.
freegr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ