2013-12-04 09:28:10
Φωτογραφία για Πάτρα: Σε ισχύ το σύστημα εισροών - εκροών για τα πρατήρια βενζίνης
Με στόχο την καταπολέμηση του λαθρεμπορίου στα καύσιμα τέθηκε τη Δευτέρα σε λειτουργία το πληροφοριακό σύστημα υποδοχής δεδομένων εισροών - εκροών από τα πρατήρια καυσίμων. Πλέον το υπουργείο Οικονομικών, για πρώτη φορά, θα έχει τη δυνατότητα ακριβούς καταγραφής των διακινούμενων ποσοτήτων καυσίμων.

Τα στοιχεία από τα πρατήρια θα αποστέλλονται ηλεκτρονικά στο κεντρικό σύστημα του υπουργείου Οικονομικών. Η πρώτη φάση του συστήματος περιλαμβάνει την υπηρεσία υποδοχής των δεδομένων από τα πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη και Πάτρα.

Σε δεύτερη φάση, η οποία ξεκινά πιλοτικά άμεσα και παραγωγικά από την 01/01/2014, θα περιλαμβάνει τα υπόλοιπα πρατήρια υγρών καυσίμων στην ελληνική επικράτεια. Σημειώνεται ότι η εφαρμογή του ηλεκτρονικού συστήματος εισροών-εκροών ψηφίσθηκε το 2009 από τη Βουλή, ωστόσο μέχρι σήμερα το υπουργείο Οικονομικών δεν είχε καταφέρει να το θέσει σε παραγωγική λειτουργία.

Από χθες, λοιπόν, οι πρατηριούχοι μπορούν να δηλώνουν στο «on line» σύστημα του υπουργείου Οικονομικών τα στοιχεία με τους κωδικούς των δεξαμενών και των αντλιών τους και να αποστέλλουν αναλυτικά στοιχεία με τη διακίνηση των καυσίμων που αγόρασαν και πούλησαν. Στη συνεχεία οι υπηρεσίες του υπουργείου θα διαπιστώνουν (με διασταυρώσεις των δηλούμενων στοιχείων) εάν τα στοιχεία που δηλώθηκαν είναι ακριβή.

Πηγή: kathimerini
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΓΙΑ ΣΙΟΒΑ
ΕΠΟΜΕΝΟ ΑΡΘΡΟ
ΑΪΝΤΧΟΦΕΝ ΓΙΑ ΣΙΟΒΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ