2013-12-04 10:50:55
Φωτογραφία για Aχαΐα: Στα λευκά τα ορεινά - Πού χρειάζονται αλυσίδες - Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο
Στα λευκά ντύθηκαν χθες τα ορεινά της Αχαΐας, με αποτέλεσμα να είναι απαραίτητες οι αντιολισθητικές αλυσίδες.

Δείτε σε ποια σημεία χρειάζονται, σύμφωνα με την τελευταία ενημέρωση της αστυνομίας.

Γ. Α. Δ. ΠΕΡΙΦ. ΔΥΤΙΚΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ

Α. Δ. ΑΧΑΪΑΣ

Επ. Ο. Καλαβρύτων –Διακοπτού (μέσω Ι.Μ.Μ. Σπηλαίου).

Επ. Ο. Καλαβρύτων –Πατρών (μέσω Χαλανδρίτσας).

Επ. Ο. Κλειτορίας -Καλαβρύτων (μέσω Λούσων).

Επ. Ο. Κλειτορίας -Καλαβρύτων (μέσω Πριόλιθου).

Επ. Ο. Καλαβρύτων – Αιγίου (μέσω Φτέρης).

Επ. Ο. Καλαβρύτων – Χιονοδρομικού Κέντρου.

Την ίδια ώρα παγωνιά επικρατεί στην Πάτρα.

Άνοιξε το Ρίο - Αντίρριο

Πριν από λίγο άρχισαν να εκτελούνται εκ νέου τα δρομολόγια στην πορθμειακή γραμμή Ρίου - Αντιρρίου.

Η πρόγνωση του καιρού

Γενικά αίθριος θα είναι ο ουρανός με λίγες νεφώσεις στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Ωστόσο τοπικές βροχές και καταιγίδες περιμένουμε στις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα, όμως και εκεί τα φαινόμενα γρήγορα θα εξασθενήσουν και ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 με 5 μποφόρ και στο Αιγαίο το πολύ εως 6 με 7 μποφόρ.


Το πρωί θα σημειωθεί παγετός στη δυτική Μακεδονία, δηλαδή στη Φλώρινα, την Καστοριά, την Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα. Η θερμοκρασία στη βόρεια Ελλάδα θα κυμανθεί από -3 εως 12 βαθμούς, στα κεντρικά δηλαδή στη Θεσσαλία, στην Ευρυτανία και στην Αττικοβοιωτία η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -2 εως 13 βαθμούς, στα δυτικά κεντρικά ηπειρωτικά, δηλαδή στο Μεσολόγγι, το Αγρίνιο και τον Πύργο θα κυμανθεί απο 0 εως 16 βαθμούς και στα νησιά, δηλαδή στην Κρήτη, τις Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα θα κυμανθεί από 8 εως 18 βαθμούς.

Στην Αττική λίγα σύννεφα αλλά και μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 4 με 6 μποφόρ αλλά στον Ευβοϊκό θα φτάσουν τα 7 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα κυμανθεί απο 2 εως 14 βαθμούς κελσίου.

Στη Θεσσαλονίκη περιμένουμε γενικά αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες 2 με 3 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από -1εναν εως 13 βαθμούς κελσίου.

Νέο κύμα κακοκαιρίας από το Σάββατο

Ο βελτιωμένος καιρός της Πέμπτης με τις λιακάδες θα συνεχιστεί και την Παρασκευή. Ωστόσο νέο κύμα κακοκαιρίας περιμένουμε από το Σάββατο με συννεφιές από τα δυτικά. Σύμφωνα με την πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού για το newsiw, βροχές, χιονονερο και χιονια θα πέσουν στις ορεινές και βόρειες περιοχές της χώρας. Τα φαινόμενα μάλιστα θα κινηθούν από βορρά προς νότο, οποτε δεν αποκλείεται να έχουμε και χιονια ακομη και σε πεδινές περιοχές της κεντρικής και νότιας χώρας. Μάλιστα το νέο κύμα κακοκαιρίας θα διαρκέσει πολλές ημέρες.
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ