2013-12-04 14:20:19
Φωτογραφία για Θ. ΠΕΛΕΓΡΙΝΗΣ: ΣΑΝ ΠΕΜΠΤΗ ΦΑΛΑΓΚΑ ΕΝΕΡΓΕΙ ΤΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΕΚΠΑ
Σφοδρές κατηγορίες κατά του Συμβουλίου του Πανεπιστημίου Αθηνών εξαπέλυσε ο πρύτανης Θεοδόσης Πελεγρίνης, τονίζοντας ότι «ενεργεί σαν πέμπτη φάλαγγα του υπουργείου Παιδείας». Μιλώντας σε εκδήλωση των διοικητικών υπαλλήλων στα Προπύλαια, κατηγόρησε και το υπουργείο για «αυταρχισμό» και ότι «έχει υποπέσει σε σωρεία λαθών».

«Αισθάνομαι δέος απέναντι στους υπαλλήλους που δίνουν το αίμα τους για να σώσουν τη σάρκα τους. Δεν ξέρω αν θα είμαι αύριο εδώ, αλλά είμαι περήφανος για τους υπαλλήλους του ιδρύματος» ανέφερε σε άλλο σημείο της ομιλίας του ο πρύτανης του ΕΚΠΑ.

Και κατέληξε: «Προτιμώ ένα πανεπιστήμιο με ζωντανούς φοιτητές τους οποίους θα προσπαθώ να πείσω με επιχειρήματα, ενώ εκείνοι θα με προπηλακίζουν παρά ένα πανεπιστήμιο στο οποίο θα έχει παρεισφρήσει η Χρυσή Αυγή».

«Δεν συντρέχει λόγος να τεθεί σε αργία ο πρύτανης»

Με ομόφωνη απόφαση της η Σύγκλητος του πανεπιστημίου Αθηνών έκρινε ότι δεν συντρέχει κανένας λόγος από πράξεις και παραλείψεις του Θ. Πελεγρίνη, προκειμένου να παραπεμφθεί στο πειθαρχικό συμβούλιο.


Σύμφωνα με το πνεύμα της απόφασης του ανώτατου διοικητικού οργάνου του πανεπιστημίου Αθηνών «Η Σύγκλητος αποφάσισε ομόφωνα με βάση το παραπεμπτικό έγγραφο του υπουργείου Παιδείας ότι δεν προκύπτουν από πράξεις ή παραλείψεις του πρύτανη λόγοι που να δικαιολογούν την παραπομπή του και ως εκ τούτου δεν τίθεται θέμα να τεθεί σε αργία».

Όπως εξήγησε ο προεδρεύων της Συγκλήτου και κοσμήτορας της ΝΟΠΕ, Μ. Τσινισιζέλης, η Σύγκλητος δεν έχει εκ του νομού την αρμοδιότητα να αποφασίσει επί του αιτήματος του υπουργείου Παιδείας. Σύμφωνα με τη γνώμη των συγκλητικών υπάρχει νομικό κενό για την παραπομπή πρύτανη, καθώς σε βάρος του Θ. Πελεγρίνη κινήθηκαν διαδικασίες για παραπομπή μέλους ΔΕΠ. Το νομικό κενό μπορεί να θεραπεύσει μόνο ο υπουργός Παιδείας με νομοθετική ρύθμιση, η οποία μπορεί όμως να κριθεί έωλη.

Άγνωστο είναι, στο μεταξύ, εάν θα πραγματοποιηθεί εντός της ημέρας η Γενική Συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων και εάν οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν με κάλπη. 'Εως αύριο, Πέμπτη, πάντως, θα πρέπει να έχουν λάβει τις αποφάσεις τους σχετικά με το μέλλον των κινητοποιήσεών τους, καθώς λήγει η απεργία που είχαν εξαγγείλει.

Σε εξέλιξη βρίσκεται η γενική συνέλευση των διοικητικών υπαλλήλων του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου. Στο ΕΜΠ άνοιξαν σήμερα δύο σχολές ακόμη, γεγονός που σημαίνει ότι συνολικά λειτουργούν έξι από τις εννέα του ιδρύματος.

ΑΜΠΕ

''The New Daily Mail''
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ