2013-12-04 17:14:00
Φωτογραφία για Γ. ΔΡΑΓΑΣΑΚΗΣ: ΑΔΙΚΟΥΜΕ ΛΙΓΟ ΤΟΝ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΓΙΑ ΤΟ «ΛΕΦΤΑ ΥΠΑΡΧΟΥΝ» (VIDEO)
«Αδικούμε λίγο τον Παπανδρέου. Είχε πει το ''υπάρχουν λεφτά'' με την έννοια πού πάνε τα λεφτά» δήλωσε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Γ. Δραγασάκης, σε συνέντευξη που έδωσε στο left.gr, με θέμα την οικονομική κρίση και τις προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ για έξοδο από αυτήν.

 Όπως ανέφερε ο κ. Δραγασάκης, «αυτό τότε είχε μια λογική», καθώς, χρησιμοποιώντας σαν παράδειγμα το έτος 2008, πριν την κρίση, η κυβέρνηση είχε να διαχειριστεί περίπου 60 δισ. ευρώ - 15 δισ. από καθαρή αύξηση του εθνικού εισοδήματος ετησίως , τρία με τέσσερα δισ. από ευρωπαϊκούς πόρους και άλλα 39 από δανεισμό. Άρα η συζήτηση ήταν που πάνε αυτά τα λεφτά, πώς τα χρησιμοποιούμε, πρόσθεσε.

Τώρα με την κρίση, το θέμα είναι πώς θα δημιουργηθεί απασχόληση και ο πλούτος, είπε ο κ. Δραγασάκης, και υποστήριξε ότι για να δημιουργηθούν πρέπει να γίνει αναδιανομή όσων έχουν απομείνει από το παρελθόν: «Η αναδιανομή είναι προϋπόθεση για την ανάπτυξη» τόνισε.


Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ παρουσίασε τις επιδιώξεις που θα έχει μία κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ, με πρώτο ένα μορατόριουμ στις υποχρεώσεις για το χρέος για μια περίοδο, όσο θα χρειαστεί για να βγει η οικονομία από το «τούνελ» . Δεύτερο θα είναι μια διαγραφή ή απομείωση του συσσωρευμένου χρέους και τρίτο και σημαντικότερο μια ρήτρα ανάπτυξης. «Όποιο και αν συμφωνηθεί ότι θα είναι το υπόλοιπο του χρέους θα πρέπει να εξυπηρετείται με έναν αλγόριθμο που θα συνδέει τη δόση με την αύξηση του ΑΕΠ» πρόσθεσε.

Σύμφωνα με τον κ. Δραγασάκη, η διαπραγμάτευση δεν θα είναι εύκολη υπόθεση. «Εμείς πάμε με ένα συγκεκριμένο πρόγραμμα, το πρόγραμμα αυτό θα έχει εγκριθεί από τον ελληνικό λαό» υπογράμμισε και πρόσθεσε ότι η η σύγκρουση θα είναι αναπόφευκτη και η έκβασή της θα προκύψει από τους συσχετισμούς δυνάμεων.

Επιθυμητό είναι η λύση να δοθεί μέσα στην Ευρώπη, συμπλήρωσε, ωστόσο τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει μια κόκκινη γραμμή που είναι οι ανάγκες της κοινωνίας.

AΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
VIDEO
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ