2013-12-04 23:09:08
Φωτογραφία για Το εισπρακτικό μπορεί να «εξαφανίσει» ένα στους τρεις πράκτορες
Τα πάνω κάτω θα έρθουν στην ασφαλιστική αγορά εάν δεν αλλάξει κάτι ριζικά στο περιεχόμενο της Πράξης 30 του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος σχετικά με τις διαδικασίες είσπραξης των ασφαλίστρων. Όπως εκτιμούν έμπειροι παράγοντες της αγοράς η εφαρμογή της εν λόγω πράξης θα έχει τα εξής αποτελέσματα: Ανακατονομή στα μερίδια αγοράς των ασφαλιστικών εταιρειών και σημαντική μείωση μέχρι και 30% του αριθμού των διαμεσολαβητών μέσα σε ένα σχεδόν χρόνο.

Όπως τονίζεται χαρακτηριστικά πολλοί είναι αυτοί που δεν θα κάνουν Χριστούγεννα ως ασφαλιστές το 2014.

Σε ότι αφορά τα μερίδια αγοράς εκτιμάται ότι μπορεί να υπάρξουν σημαντικές αλλαγές καθώς ήδη ακούγεται στην αγορά και το nextdeal.gr το έχει ήδη αναφέρει ότι ορισμένες εταιρείες θα επιδιώξουν να κάνουν διακανονισμούς σε βάθος χρόνου ζητώντας όμως μεταφορά παραγωγής από τον συνεργάτη τους.

Εάν αυτό το φαινόμενο γενικευθεί τότε είναι σίγουρο ότι θα υπάρξουν ανακατατάξεις στα μερίδια αγοράς.


Στην κίνηση αυτή αναμένεται αντίδραση από άλλες εταιρείες που επιδιώκουν ένα άλλο μοντέλο ανάπτυξης , πιο μόνιμο και ουσιαστικό. ήδη η Generali διά στόματος του διευθυντή πωλήσεων κ. Μιχάλη Σωτηράκου στηλίτευσε την αξίωση αυτή ορισμένων εταιρειών και δήλωσε μιλώντας σε εκδήλωση της εταιρείας του, καταχειροκροτούμενος από δεκάδες συνεργάτες διαμεσολαβητές, ότι η Generali θα προχωρήσει σε διακανονισμούς στοχεύοντας στη διευκόλυνση του συνεργάτη και χωρίς να μπει στη διαδικασία εκβιασμού για την παραγωγή.

Σε κάθε περίπτωση βέβαια η κάθε εταιρείας θα επιδιώξει να λύσει το πρόβλημα των οφειλομένων λαμβάνοντας υπόψη την ευρύτερη στρατηγική ανάπτυξης της καθώς και τις σχέσεις που θέλει να οικοδομήσει περαιτέρω με τους επαγγελματίες διαμεσολαβούντες. Στο πλαίσιο αυτής της διαδικασίας θεωρείται βέβαιο ότι θα υπάρξουν σημαντικές ανακατατάξεις καις τον κλάδο των διαμεσολαβούντων αλλά και των εταιρειών. Η μάχη τώρα αρχίζει Πάντως πολλά θα εξαρτηθούν από την συνάντηση που θα έχει αύριο Τετάρτη 4 Δεκεμβρίου, κλιμάκιο της Ένωσης Ασφαλιστικών Εταιρειών Ελλάδος με την Διεύθυνση Εποπτείας Ιδιωτικής Ασφάλισης (ΔΕΙΑ) με αντικείμενο την πράξη του διοικητή για το εισπρακτικό και τον κανονισμό πωλήσεων.
nextdeal.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ