2013-12-04 23:32:08
Φωτογραφία για ΤΗΝ ΚΟΙΤΑΞΕ ΣΤΑ ΜΑΤΙΑ... ΠΡΟ ΡΕΚΟ - ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ 9-7
Εξαιρετική εμφάνιση συνολικά και απίστευτη στο πρώτο δεκάλεπτο έκανε ο Ολυμπιακός στην πισίνα «Σαντ' Άννα» της Γένοβας, κόντρα στην Προ Ρέκο.

Έχασε 9-7 από μία ομάδα της οποία η ποιότητα πλεονάζει Την δεύτερη του ήττα σε ισάριθμους αγώνες στον Α' όμιλο του Champions League γνώρισε ο Ολυμπιακός. Η ομάδα του Πειραιά αν και κοίταξε στα μάτια και "καθήλωσε" για μεγάλο διάστημα την Προ Ρέκο έχασε με 9-7 από τους Ιταλούς στη Γένοβα και έμεινε στο μηδέν μετά από την ολοκλήρωση της 2ης ημέρας. Η ομάδα του Δημήτρη Μάζη (ήταν τιμωρημένος ο Θόδωρος Βλάχος) δεν άξιζε την ήττα στην Ιταλία πλέον όμως στρέφει το ενδιαφέρον της στον πρώτο εντός έδρας αγώνα με την Ριέκα στις 18 Δεκεμβρίου στον Πειραιά.

Ο Ολυμπιακός έπαιξε σπουδαία άμυνα στο μεγαλύτερο μέρος του αγώνα και κράτησε για ένα οχτάλεπτο την Προ Ρέκο στο μηδέν έχοντας γενικά σπουδαία ποσοστά στον παίκτη λιγότερο. Η ομάδα μας προηγήθηκε με 0-2 στο 1ο οχτάλεπτο και στην αρχή του 2ου με άλλο ένα τέρμα του Γιάννη Φουντούλη έφτασε στο 0-3
. Η Προ Ρέκο όμως αντέδρασε και ισοφάρισε γρήγορα σε 3-3 χάνοντας μάλιστα και πέναλτι. Οι "ερυθρόλευκοι" με τον Χριστόδουλο Κολόμβο απέκτησαν και πάλι το προβάδισμα (3-4) αλλά οι Γενοβέζοι ανέτρεψαν το σκορ και προηγήθηκαν για πρώτη φορά στο ματς με τον Τζορτζιέτι στο 4' 41 πριν από την λήξη του 3ου οχταλέπτου. Στο 1' 40 πριν το τέλος του 3ου όμως ο Γιάννης Φουντούλης ισοφαρίζει με εύστοχο χτύπημα πέναλτι και ο Μπλάι Μάλιαρακ βρίσκει δίχτυα και 59'' πριν το φινάλε "γράφει" το 5-6! Οι Ιταλοί όμως δεν είχαν πει την τελευταία τους λέξη. Με δυο γκολ από τον Τζιορτζέτι και τον Ίβοβιτς έκαναν το 7-6 και πήγαν με προβάδισμα στο 4ο οχτάλεπτο.

Στο τελευταίο οχτάλεπτο το ..λόγο είχαν οι άμυνες. Ο Ολυμπιακός είχε σε μεγάλη ημέρα το Νίκο Δεληγιάννη ο οποίος απέκρουσε πέναλτι του Ίβοβιτς! Τρία λεπτά πριν από το φινάλε όμως σουτ του Φελούγκο βρίσκει στον Αϊκάρντι αλλάζει πορεία και καταλήγει στα δίχτυα του Δεληγιάννη (8-6). Ο Ίβοβιτς αν και δεν νίκησε τον Δεληγιάννη στο πέναλτι βρήκε τρόπο και εκμεταλλευόμενος την αδυναμία της άμυνας του Ολυμπιακού έκανε το 9-6. Αμέσως ο Μπλάι Μάλιαρακ (2.13) μείωσε σε 9-7 αλλά ο Ολυμπιακός δεν είχε άλλο χρόνο για να πάρει βαθμό στην Ιταλία.

Η διακύμανση: 1ο: 0-1 Βλαχόπουλος (π/π), 0-2 Φουντούλης. 2ο: 0-3 Φουντούλης , 1-3 Γιάνοβιτς (π/π), 2-3 Τζίτο (π/π), 3-3 (π/π), 3-4 Κολόμβος (π/π), 4ο: 4-4 Λαπένα, 5-4 Τζιορτζέτι, 5-5 Φουντούλης (π), 5-6 Μάλιαρακ, 6-6 Τζιορτζέτι, 7-6 Ίβοβιτς, 4ο: 8-6 Αϊκάρντι, 9-6 Ίβοβιτς, 9-7 Μάλιαρακ.

Τα οχτάλεπτα: 0-2, 3-2, 4-2, 2-1

ΠΡΟ ΡΕΚΟ (Τεμπεστίνι): Λαπένα 2, Τζιορτζέτι 2, Γιάνοβιτς Μ. 1, Τζίτο 1, Ίβοβιτς 2, Αϊκάρντι 1,

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (Μάζης): Δεληγιάννης, Δελακάς, Γούνας, Καπότσης, Φουντούλης 3, Ποντικέας, Βλαχόπουλος 1, Ντόσκας, Μουρίκης, Κολόμβος 1, Μάλιαρακ 2, Σχίζας, Γαλανίδης.

Στα υπόλοιπα παιχνίδια του Α' ομίλου η Μπαρτσελονέτα διπλασίασε τις νίκες της κερδίζοντας με 11-5 την Έγκερ στην Ουγγαρία ενώ το ντέρμπι της Κροατίας ανάμεσα στην Πριμόριε και τη Γιουγκ στη Ριέκα έληξε ισόπαλο 9-9. Η βαθμολογία (2 αγώνες): 1. Μπαρτσελονέτα 6, 2. Προ Ρέκο 6, 3 Γιουγκ 4, 4. Ριέκα 1, 5. Ολυμπιακός 0, 6. Έγκερ 0.

Την επόμενη αγωνιστική ο Ολυμπιακός υποδέχεται στις 18/12 στον Πειραιά την Ριέκα.
olympiacos-blog
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ