2013-12-05 03:29:04
Φωτογραφία για Υγεία: Τα Μυοχαλαρωτικά προκαλούν Στειρότητα
Γράφει ο Ρηγόπουλος Δημήτριος

Παθολόγος-Διαβητολόγος

Τα μυοχαλαρωτικά φάρμακα που... χρησιμοποιούνται σε μορφή χαπιών ή ενέσεων και περιέχουν την δραστική ουσία Θειοκολχικοσίδη, προκαλεί διαταραχές στη κυτταρική διαίρεση με αποτέλεσμα να προκύπτουν σοβαρά προβλήματα υγείας.

Εώς σήμερα η κατηγορία των φαρμάκων αυτών χρησιμοποιούταν αρκετά συχνά, για την αντιμετώπιση καθημερινών μυοσκελετικών ενοχλημάτων. Οι πόνοι στη μέση, οι κράμπες των αθλητών, οι πόνοι του κωλικού των νεφρών και γενικότερα οι μυϊκοί σπασμοί ήταν μερικές από τις ενδείξεις που η θειοκολχικοσίδη δινόταν σε συνδυασμό με άλλες αντιφλεγμονώδεις ουσίες, με καλά ανακουφιστικά αποτελέσματα.

Τα νέα δεδομένα λένε ότι η θειοκολχικοσίδη μεταβολίζεται στον οργανισμό και παράγει μια ουσία που ονομάζεται Μ2. Η ουσία αυτή έχει βρεθεί ότι προκαλεί ανευπλοειδία στον κυτταρικό πυρήνα των κυττάρων που πολλαπλασιάζονται. Η διαταραχή αυτή προκαλεί μεγάλα προβλήματα στην ανάπτυξη του εμβρύου αλλά και σε όλους τους ιστούς που αναπαράγονται συχνά. Πολλές από τις συνέπειες δεν τις γνωρίζουμε γιατί η διαταραχή αυτή είναι τις περισσότερες φορές αθόρυβη. Φόβοι, όμως, εγείρονται ακόμα και για την πιθανότητα καρκινογένεσης.


Αυτό που έχει παρατηρηθεί και συνιστάται πλέον προσοχή, είναι η ανάπτυξη ανευπλοειδίας στους πυρήνες των σπερματικών κυττάρων, κάτι που τα καθιστά αναποτελεσματικά για την γονιμοποίηση. Η στειρότητα, κυρίως στους άνδρες, είναι και ο λόγος, όπου η χρήση της θειοκοχλικοσίδης συστήνεται να περιορισθεί.

smarthealth.gr
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ