2013-12-05 10:04:44
Φωτογραφία για Νέα Δημοκρατία / Κώστας Καραμανλής και Ντόρα Μπακογιάννη προβληματίζονται για κόμμα και κυβέρνηση...!!!
Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος

Πολιτικές και προσωπικές αντιθέσεις, σχεδιασμοί και στρατηγικές, παρασκηνιακές διεργασίες και μυστικές επαφές συνθέτουν το παζλ της Κεντροδεξιάς, στην οποία αναβιώνουν οι «μακαρονάδες της ανησυχίας».

Η ΝΔ επιστρέφει στην εποχή των μυστικών δείπνων και γευμάτων που έχουν ως βασικό μενού την «πορεία της παράταξης», όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά κεντρικά «γαλάζια» στελέχη.

Στο παρασκήνιο καταγράφεται κινητικότητα από αρκετούς βουλευτές και στελέχη που εκτιμούν ότι είμαστε στην απαρχή εξελίξεων και διεργασιών στον ευρύτερο χώρο της Δεξιάς και της Κεντροδεξιάς.

Σε αυτό το πλαίσιο η κινητικότητα στη «γαλάζια πολυκατοικία» ενισχύθηκε με τον πιο εμφαντικό τρόπο τις προηγούμενες ημέρες με το δείπνο της Ντόρας Μπακογιάννη και του Κώστα Καραμανλή στο σπίτι της οικογένειας Μητσοτάκη στην οδό Αραβαντινού.

Εκεί συζητήθηκαν οι τρέχουσες πολιτικές εξελίξεις, αλλά το μενού δεν ήταν ο Αντώνης Σαμαράς, αλλά έγινε ευρύτερη συζήτηση και αναλύθηκε η τρέχουσα επικαιρότητα, χωρίς όμως να υπάρχει…δια ταύτα.


Στα ενδότερα της κεντροδεξιάς αυξάνονται με γεωμετρική πρόοδο οι συναντήσεις και οι παρασκηνιακές επαφές. Κυρίαρχο στοιχείο είναι η αγωνία για το αύριο της παράταξης, καθώς το μνημόνιο και η πολιτική του έχει δημιουργήσει μεγάλα ρήγματα και ανέτρεψε τα μέχρι σήμερα υφιστάμενα δεδομένα.

Κανείς δεν μπορεί να μιλήσει για εξελίξεις στην ευρύτερη οικογένεια της κεντροδεξιάς παράταξης, αλλά είναι σαφές ότι αναδεικνύεται μια ευρύτερη ανησυχία για το πολιτικό στίγμα που εκπέμπει η ΝΔ, το οποίο αλλοιώνεται, όπως προκύπτει και από τις μετρήσεις, από την συμπόρευση και συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ.

Κίνημα αμφισβήτησης του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά δεν προκύπτει και δεν διατυπώνονται ενστάσεις από καμία πλευρά, αν και από ορισμένα κέντρα εκπορεύονται διάφορα σενάρια, που όμως μένουν σενάρια!

Την ίδια στιγμή με ενδιαφέρον ανέλυαν διάφοροι στην ΝΔ την χθεσινή παρουσίαση του βιβλίου του ακαδημαϊκού Βασίλειου Μαρκεζίνη με τίτλο «Η Ελλάδα στον κατήφορο», παρουσία του πρώην υπουργού Άμυνας και επίτιμου αρχηγού ΓΕΣ Φράγκου Φραγκούλη, η οποία και αναζωπύρωσε την συζήτηση περί της δημιουργίας νέου δεξιού κόμματος στα δεξιά της ΝΔ.

Εσχάτως έχουν γίνει πολλά ραντεβού και συναντήσεις μεταξύ υπουργών, αλλά και βουλευτών, όπου αναλύεται διεξοδικά η κατάσταση. Όλοι πλέον συνομιλούν με όλοι και ανταλλάσσουν απόψεις. Ενδεικτικά: Ο υπουργός Άμυνας Δημήτρης Αβραμόπουλος συναντά πολύ κόσμο στο υπουργείο του.

Ο Μάκης Βορίδης αναπτύσσει έντονη κινητικότητα, όπως και ο Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης κάνει επιλεκτικές συναντήσεις στο υπουργείο του.  

Από το Μέγαρο Μαξίμου παρακολουθούν αρκετά τα όσα γίνονται και προσπαθούν να αποκωδικοποιήσουν τι ακριβώς συμβαίνει…Δεν δείχνουν να ενοχλούνται και επιμένουν ότι η παράταξη είναι ενωμένη και εκφράζεται από τη ΝΔ, «τη βασική και μόνη σταθερά της Κεντροδεξιάς», ενώ με εμφανές άγχος όμως διευκρινίζουν: «Ο Σαμαράς είναι ο ηγέτης της μιας και αδιαίρετης Κεντροδεξιάς, που δεν είναι διασπασμένη. Όλα τα άλλα είναι εκ του πονηρού».

Υπάρχουν όμως «προεδρικοί» βουλευτές που κάνουν λόγο για «προσπάθεια αποσταθεροποίησης» και σημειώνουν ότι οι διάφορες δηλώσεις, όπως π.χ. της Ντ. Μπακογιάννη για επιστροφή της ΔΗΜΑΡ στην κυβέρνηση, κατά βάθος, συνιστούν ευθεία αμφισβήτηση του κ. Σαμαρά. 

Διαβάστε εδώ: http://newpost.gr/post/301003/politikes-makaronades-kai-kinhtikothta-sth-galazia-polykatoikia#ixzz2maMMAS2M
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ