2013-12-05 13:10:22
Φωτογραφία για «ΓΑΛΑΖΙΑ» ΚΡΙΤΙΚΗ ΓΙΑ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΑΙ ΠΛΕΙΣΤΗΡΙΑΣΜΟΥΣ
Κριτική στον υπουργό Οικονομικών Γ. Στουρνάρα και τον υφυπουργό Ανάπτυξης Θ. Σκορδά άσκησε ο βουλευτής της Ν.Δ. Γ. Βλάχος μιλώντας στη Βουλή για τον Προϋπολογισμό του 2014. «Τυχόν αστοχία θα σημαίνει νέα μέτρα μη αποδεκτά από την κοινωνία και θα δείξουν ως υπεύθυνους αυτούς που συνέταξαν τον Προϋπολογισμό», είπε ο Γ. Βλάχος, κλείνοντας την ομιλία του.

Νωρίτερα είχε αναφερθεί επί μακρόν στους πλειστηριασμούς επισημαίνοντας ότι «με περισσή επιπολαιότητα και προχειρότητα άνοιξε το θέμα πριν από λίγους μήνες» (σ.σ. από τον υφυπουργό Θ. Σκορδά) και ότι η «μονή θετική ενέργεια» ήρθε από τον Πρωθυπουργό που δεσμεύτηκε για την πρώτη κατοικία.

«Ποιος επιμένει στην άρση του παγώματος των πλειστηριασμών; Είναι η Τρόικα ή άλλοι που δεν θέλουν να εμφανιστούν;», ρώτησε ο κ. Βλάχος και πρότεινε «να σταματήσει κάθε συζήτηση για άρση πλειστηριασμών και να δοθεί παράταση 6 - 12 μήνες, όχι για παράταση του προβλήματος, αλλά για την μελέτη του». «Σε αντίθετη περίπτωση, δεν μπορούν να προχωρήσουν οι πλειστηριασμοί επειδή ισχυρίζονται ορισμένοι ότι κάποιοι μπορούν αλλά δεν πληρώνουν», πρόσθεσε βουλευτής της Ν.Δ. και πρότεινε «αν προτιμηθεί να πουληθούν τα κόκκινα δάνεια, τότε να προτιμηθούν οι σημερινοί κάτοχοι με του ίδιους όρους».


Νωρίτερα, ο βουλευτής της Ν.Δ. Γιώργος Δερμεντζόπουλος είχε δηλώσει ότι δεν μπορεί να υπάρξει υπερφορολόγηση διότι υπάρχει αδυναμία πληρωμής από τους πολίτες, και αυτό φαίνεται με την αύξηση των ληξιπρόθεσμων οφειλών στις εφορίες και διότι η υπερφορολόγηση υπονομεύει την ανάπτυξη.

Ο βουλευτής της Ν.Δ. Ιωάννης Καράμπελας επεσήμανε ότι οι προσδοκίες του προϋπολογισμού από το ΤΑΙΠΕΔ είναι μεγάλες, αν και αυτό αλλάζει τις διοικήσεις σαν τα πουκάμισα και μολονότι δεν έχει πιάσει ούτε το 50% των στόχων του. Είπε επίσης ότι δεν είναι σοβαρή η εικόνα ούτε και του Ταμείου Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας, που είναι και ο βασικός μέτοχος των τραπεζών.

ΑΜΠΕ

 ''The New Daily Mail'' 
TheNewDailyMail
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ