2013-12-05 14:45:06
Φωτογραφία για Δρομολόγια για ζώα από και προς Θεσσαλονίκη ανακοίνωσε το ΚΤΕΛ Έβρου
Μετά το "ντόρο" που προκλήθηκε από το αυτόφωρο στο οποίο οδηγήθηκε ένας οδηγός του ΚΤΕΛ Έβρου για τη μεταφορά ενός κατοικίδιου στο χώρο των αποσκευών

και προκειμένου να αποφευχθούν ανάλογα περιστατικά στο μέλλον

, το ΚΤΕΛανακοίνωσε τα δρομολόγια στα οποία προβλέπεται η μεταφορά ζώων.

Τα δρομολόγια είναι τα εξής:

Από Αλεξ/πολη προς Θεσσαλονίκη

05:15, 14:00, 22:00

Από Θεσσαλονίκη προς Αλεξ/πολη

08:00, 14:30, 23:30

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο ανώτερος αριθμός κατοικιδίων ανά λεωφορείο σε κάθε δρομολόγιο είναι δύο. Γι' αυτό οι επιβάτες που συνοδεύουν κατοικίδια ζώα, όπως και οι επιβάτες που πάσχουν από αλλεργία, πρέπει να ενημερώνουν το εκδοτήριο εισιτηρίων, αναφέρει το e-evros.gr.

Χρειάστηκε λοιπόν να ταξιδέψει παράνομα ένα ζώο στις αποσκευές και να συλληφθεί με αυτόφωρο ο οδηγός, για να ανακοινώσουν δρομολόγια και να εφαρμόσουν την εγκύκλιο,όπως κάνουν πολλά άλλα ΚΤΕΛ, από όταν βγήκε, δηλαδή από το 2011.


Οταν απαιτούμε για την εφαρμογή του νόμου, κάτι πετυχαίνουμε!!! Μπράβο στους φιλόζωους που κινήθηκαν νομικά και δεν το άφησαν να ξεχαστεί.

Υπενθυμίζουμε λοιπόν:

-απαγορεύεται ζώο στις αποσκευές

-ζώα με ΚΤΕΛ ταξιδεύουν μόνο αν είναι ως 10 κιλά, υποχρεωτικά με τον ιδιοκτήτη

-απαγορεύονται τα ασυνόδευτα ζώα

-τα ζώα μπαίνουν μόνο μέσα στην καμπίνα επιβατών, εφόσον το δρομολόγιο δέχεται ζώα. (Αν δεν δέχεται ζώα, απαγορεύεται τοποθέτηση ζώων στις αποσκευές, ταξιδεέυετε με άλλο δρομολόγιο).

-τα ΚΤΕΛ είναι υποχρεωμένα να έχουν ανακοινώσει δρομολόγια που επιτρέπονται ζώα στο site ή στα εκδοτήρια τους αν θέλουν να ρυθμίσουν τη μεταφορά ζώων, αλλιώς επιτρέπονται κανονικά σε όλα τα δρομολόγια.
πηγη
pestanea
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ