2013-12-05 15:59:10
Φωτογραφία για Ηλεία: Τις πληγές του από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας μετρά ο δήμος Ζαχάρως - Ακόμα βγάζουν νερά από τα σπίτια τους!
Τις πληγές του από το καταστροφικό πέρασμα της κακοκαιρίας το βράδυ της περασμένης Κυριακής μετρά ο δήμος Ζαχάρως. Οι κάτοικοι στον Κακόβατο , το Ανήλιο, το Λέπρεο, την Φιγαλεία, την Φασκομηλιά , την Αρτέμιδα και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα ακόμα και χθες έβγαζαν τα νερά με κουβάδες μέσα από τα σπίτια τους ενώ το επαρχιακό οδικό δίκτυο είναι κακή κατάσταση.

Το πιο επικίνδυνο σημείο στον δρόμο που οδηγεί στην Αρτέμιδα αλλά και στα άλλα δημοτικά διαμερίσματα το γεφύρι βρίσκεται κυριολεκτικά στον αέρα. Συνεργεία της Περιφερειακής Ενότητας Ηλείας βρίσκονταν χθες το πρωί στο σημείο προκειμένου να αντιμετωπίσουν την δύσκολη κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.

Τα ποτάμια έχουν να καθαριστούν εδώ και χρόνια και στο γεγονός αυτό αποδίδουν οι κάτοικοι την πρωτοφανή για την περιοχή αγριότητα της φύσης. Οι ισχυρές βροχοπτώσεις οδήγησαν στην υπερχείλιση των ποταμών Θολού, Ανηλίου και Μπισχινίου που με ορμή κατέκλισαν σπίτια, αποθήκες και μεγάλες εκτάσεις καλλιεργειών.


Όπως τόνισε χθες στην εφημ.ΠΑΤΡΙΣ ο αντιδήμαρχος Ζαχάρως Τάσος Λαμπρόπουλος τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι πολλά και αυτό οφείλεται σε έναν μεγάλο βαθμό στον ΟΣΕ που έχει κάνει παρεμβάσεις σε σημείο που κατεβαίνουν χείμαρροι από τα ορεινά: « Έχουμε ξεκινήσει την καταγραφή των ζημιών. Βλέπετε εδώ στον Κακόβατο τα πλημμυρισμένα σπίτια είναι πολλά. Την ευθύνη φέρνει σε μεγάλο βαθμό ο ΟΣΕ που έχει κάνει παρέμβαση σε διάβαση όπου κατεβαίνουν χείμαρροι με αποτέλεσμα αυτό που βλέπετε. Θα συνεδριάσει το δημοτικό συμβούλιο εκτάκτως για να κηρυχθεί ο δήμος σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.»

Συνεδρίασε το δημοτικό συμβούλιο

Κατά πλειοψηφία στην χθεσινή έκτακτη συνεδρίασή του το δημοτικό συμβούλιο αποφάσισε να ζητήσει την κήρυξη της περιοχής σε εκτάκτου ανάγκης. Μόνο η μείζονα αντιπολίτευση δεν ψήφισε την εισήγηση με το σκεπτικό ότι είναι ήδη ο δήμος σε έκτακτη ανάγκη με το πρόβλημα των σκουπιδιών. Επίσης αποφασίστηκε ο δήμος να καταθέσει αγωγή κατά του ΟΣΕ διότι όπως τονίστηκε στην συνεδρίαση φέρει την ευθύνη για τις πλημμύρες στον Κακόβατο από παρεμβάσεις που έχει κάνει σε γεφύρι στο ύψος της Εθνικής οδού.

Γιώργος Κ.Ροζής-patrisnews
xespao
ΜΟΙΡΑΣΤΕΙΤΕ
ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ
ΣΧΟΛΙΑΣΤΕ
ΑΚΟΛΟΥΘΗΣΤΕ ΤΟ NEWSNOWGR.COM
ΣΧΕΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ
ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΑ ΑΡΘΡΑ